2021

Bayerska sjöar kortresa på cykel

Avslappnat runt Münchens sjöar

 Rundtur från Ambach/Bernried

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 110 km

4
dagar

35
∅ km per dag

Livslust, frisk luft och den bayerska friheten. Ta dig tid, fokusera på dig själv och cykla i din egen takt, det är som balsam för både kropp och själ. Cykla runt de mest kända sjöarna i Bayern med dess fantastiska vatten. Förundras över de majestätiska bergen och promenera genom de gamla delarna av städerna med  sina överdådiga blomdekorer. Varje plats du bor på under denna resa har sin egna stil med färgglad och barock atmosfär. Njut av orörd natur och och Bayersk tradition och kultur. Bayern ger dig livslust, Bayern kommer förtrolla dig!

 

Dag 1: Egen resa till Ambach/Bernried vid Starnbergsjön

Din första promenad längs Starnbergsjön väntar, eller varför inte ett uppfriskande dopp.

Dag 2: Ambach/Bernried - Murnau vid insjön Staffelsee ca. 30 km

Till en början leder vägen dig till Starnbergsjöns södra stränder fram till Seeshaupt. Du cyklar på fantastiska cykelvägar genom vackra Bayerska byar, förbi Osterseensjöarna och Riegseesjön tills du når Murnau vid Staffelseesjön.

Dag 3: Murnau - Bad Tölz ca. 50 km

Du cyklar längs Kochelsjön och Benediktbeuern vidare till Bad Tölz. Denna by ligger mellan två handelsrutter - Floden Isar och den gamla saltvägen från Reichenhall in i Allgäuregionen - och som snabbt utvecklades till en blomstrande handelsplats. De utsmyckade husen vittnar fortfarande om detta områdets historia.

Dag 4: Bad Tölz - Ambach/Bernried ca. 30 km och hemresa

Avslutningsvis, en lättsam etapp med härliga rullande backar och genom frodiga ängar tillbaka till där din resa började. Om du inte redan har gjort det, så rekommenderar vi en simtur i Starnbergsjöns kristallklara vatten, som en sista höjdpunkt för denna tur. Därefter slutar din cykelresa, vi bokar gärna extradagar åt dig.