2020

Alsace cykelresa

Vingårdar & romantik

 Rundtur från Strasbourg

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Bästsäljare!
  • Höstspecial! Spara 50% på din touring hyrcykel!
  • ca. 260 km 

8
dagar

45
∅ km per dag

Alsace är en region i Frankrike vid gränsen mot Tyskland mellan Schweiz och Luxemburg. Området anses vara perfekt för cykling eftersom det här finns fler cykelvägar än någon annanstans i Frankrike. Vi erbjuder en intressant och omväxlande cykeltur genom Alsace. Du cyklar på lågt trafikerade vägar och cykelvägar mot sevärdheterna som möter dig längs vägen. Allt du behöver göra är att cykla och njuta, resten tar vi hand om. 

Strasbourg

 

Dag 1: Egen resa till Strasbourg 

Den fantastiska arkitekturen och de stilla floderna genom staden har gett Strasbourg smeknamnet Frankrikes Venedig. Staden är säte för flera internationellt ansedda kulturinrättningar, både inom musik och teater, och du får tillfälle till en promenad genom staden. Övernattning i Strasbourg.

Dag 2: Strasbourg - Sélestat/omgivning
ca. 25, 35 eller 55 km

Du lämnar Strasbourg längs Rhône-Rhen-kanalen, som leder dig längs sin mycket vackra cykelväg in i hjärtat av Ried. Övernattning i Sélestat.

Dag 3: Sélestat - Colmar
ca. 40, 60 eller 70 km

Du kommer att cykla genom landskapet Ried, som är rikt på byar, vattenlevande växter, djur och galleriskog. Till Colmar, vinhuvudstaden i Alsace och konstens stad, anländer du på cykelvägen längs kanalen. Övernattning i Colmar.

Guebwiller

Dag 4: Colmar - Guebwiller
ca. 35 km  

Du tar dig via cykelvägar och små och smala gator till Guebwiller, som ligger inbäddat vid foten av bergsmassivet Vogeserna. Övernattning i Guebwiller. 

Dag 5: Guebwiller - Riquewihr 
ca. 50 km

Du cyklar genom byarna Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg och Riquewihr, som hör till de vackraste och mest kända på vinvägen. Övernattning i Riquewihr.

Dag 6: Riquewihr - Obernai/omgivning
ca. 50 km 

Längs vinvägen kommer du att upptäcka byarna Barr, Andlau med sin klosterkyrka, Bergheim, Ribeauvillé och Hunawihr. Många välkända vinerier väntar på dig längs vägen. Obernai är en pittoresk och välbevarad småstad med många välbevarade korsvirkeshus. Här tillverkas både vin och öl, och Kronenbourg-bryggeriet ligger utanför staden. Många besökare kommer hit just för att smaka de lokalt producerade dryckerna. Övernattning i Obernai/omgivning. 

Dag 7: Obernai - Strasbourg
ca. 40 km

Idag cyklar du från Rosheim till Avolsheim och längs Bruche-kanalen till Strasbourg. Övernattning i Strasbourg. 

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa i Alsace. Vi bokar gärna extradagar åt dig.