2020

Cykla & segla vid Bodensjön

Utforska Bodensjön inte bara på land

 Kressbronn

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 100 km

5
dagar

35
∅ km per dag

På denna speciella resa utforskar du Bodensjön inte bara på land… Du upptäcker även det vackra i detta område via vattnet. Du cyklar runt och seglar på Bodensjön med de idylliska alperna som bakgrund! Du besöker de medeltida städerna Konstanz och Bregenz - staden med den smalaste husfasaden i Europa. Meersburg och Lindau ligger även de efter vägen, så de kommer du att lära känna också.

Dag 1: Egen resa till Kressbronn

Kressbronn är idylliskt belägen mellan fruktträdgårdar och vingårdar på Bodensjöns norra sida. Livliga städer som Friedrichshafen, Bregenz eller Konstanz når du snabbt. Hotel Schattmeier, som du bor på under din resa, ligger intill den största yachthamnen i Bodensjön och som även har sin egna seglarskola. Efter en hela dags cykling är det skönt att kunna koppla av på hotellets spa. 

Dag 2: Wellness, simning och segling

Koppla av med en spabehandling på hotellet, nere vid stranden eller upptäck stadens centrum. Under kvällen tar en erfaren seglare dig på en segeltur under några timmar på sjön. Du kan även se fram emot en trerätters middag, som ingår under denna kväll. 

Dag 3: Tur till Bregenz ca. 50 km

På Bodensjöns östra sida, och vid foten av berget Pfänder, ligger staden Bregenz - rik på kultur och även känd för sin medverkan i James Bond-filmen Quantum of Solace. Visste du att det finns en mumifierad haj över stadsportarna? En tur upp för Pfänder med linbanan kan vi stark rekommendera, speciellt om vädret är vackert, med sin magiska utsikt över 240 alptoppar och Bodensjön.

Dag 4: Tur till Konstanz ca. 50 km + båtturer

Dagens rutt leder dig genom Friedrichshafen till Meersburg. Planera in en liten promenad till gamla stan och slottet. Sen tar du färjan över till Konstanz. Tiden kommer flyga förbi när du passerar alla renässansbyggnader, beundrades dess väggmålningar. Du tar katamaranen från Konstanz hamn tillbaka till Friedrichshafen och sen är det bara några få kilometer tillbaka till Kressbronn.

Dag 5: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.