FAQs om cykel- och båtresor

Cykel och båtresor ökar i popularitet tack vare att dem transporterar cyklisten på ett bekvämt, säkert och lätt sätt över både land och vatten. Förutom det har du alltid ditt flytande hotell vid din sida så att du slipper packa om din väska varje dag. Den här unika kombinationen av vackra turer, trevliga stunder och mysiga kvällar på vattnet förenas under en cykelsemester. Men med så mycket variation, dyker det också upp många frågor. Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna.

P.S. Missa inte att läsa 6 anledningar att resa med cykel och båt!

När bör jag boka för att vara säker på att få min drömhytt?

Varje skepp  har ett begränsat antal hytter och en begränsad kapacitet som inte går att tumma på. Därför rekommenderar vi att planera din cykel och båtresa i god tid. Och på grund av detta släpps våra cykel och båt resor redan i augusti säsongen innan för att du ska vara säker på att hinna boka i tid. Och vid bokning kommer vi att meddela dig personligen om vilka hytter som finns tillgängliga för just din cykel och båtresa. Kontakta oss för att vara säker på att få just din drömsemester!

Hur ser en dag ut på båten?

Inför varje dagsetapp, hålls ett informationsmöte med alla passagerare ombord, där dagens tur presenteras. Efter det börjar din dag i sadeln. Beroende på hur lång dagens etapp är, kommer gästerna att anlända till mötesplatsen under eftermiddagen, där båten står och väntar. Vilket ofta innebär att man hinner njuta av dagens sista soltimmar på soldäck. Dagen avslutas i restaurangen eller baren. 

Hur är det med mat ombord?

På morgonen serveras en stor buffé frukost på de flesta båtarna, och gästerna har möjligheten att plocka ihop ett eget lunchpaket för dagens cykeltur. När gästerna kommer ombord på eftermiddagen, serveras det ofta kaffe och fikabröd. På kvällen får gästerna njuta av en trerättersmiddag i skeppets restaurang och kan sen gå vidare till den mysiga baren ombord. 

Vad finns tillgängligt på skeppen?

Restaurang och bar upplägg kan variera beroende på storleken på skeppet. Men alla skepp har ett soldäck där gästerna kan njuta av flodlandskapets komfort. Cyklarna parkeras ombord på skeppet. Och alla hytter har egen dusch och toalett.

Vilken resa passar just mig?

Cykel och båtresor erbjuder också guidade och individuella turer. Beroende på vilken tur du väljer, cyklar du ca 15-60 km per dag. Med några få undantag, är cykellederna lätta att hantera och har en plan terräng - eftersom njutning är en viktig del av cykel och båtturerna. Hitta de mest populära cykel och båtresorna här!

Har vi väckt den sovande semesterbjörnen? Härligt! Ge dig då av till sjöss! Vi på Bike Sweden ser fram emot att välkomna dig till en av våra topporganiserade cykel och båtturer i Europa! Hoppas vi ses snart!