2020

Flandern cykelsemester

Antwerpen, Gent och Brygge

 Antwerpen - Brygge

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • Bo på utvalda 4****-hotell!
  • ca. 240 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Upptäck den fantastiska landskaputsikten i det lilla landet i hjärtat av Europa, där den romerska och tyska kulturen möts på ett harmoniskt sätt. Upptäck Antwerpens kulturrika hamn och hem till målaren Rubens, promenera längs monumenten i de gamla handelscentrumen Gent, Brugge och det lugna Mechelen. Njut av den speciella stilen på landsbygden i Flandern och njut av en semester för kropp, själ och sinne. Cykla genom en härlig landsbygd, idylliska småbyar, längs med lugna floder och kanaler, tysta skogar och gröna ängar med betande kor och hästar.

 

Dag 1: Egen resa till Antwerpen

Individuell ankomst i Antwerpen och övernattning.

Dag 2: Antwerpen - Mechelen ca. 40 km

Ni kommer få era hyrcyklar (om bokade) på morgonen. Därefter cyklar man genom hamnen in i Antwerpen och längs floden Schelde och Rupel. Hotellet ligger i mitten av "klockspelshantverkarens stad" Mechelen, ni bor direkt i centrum av den historiska gamla staden med byggnader som går tillbaka till 1400-talet.

Dag 3:  Mechelen – Dendermonde/Gent ca. 40 - 80 km

Först cyklar ni längs Rupel, senare tillbaka längs Schelde - med en kort passage på en liten färja. Ni ska sen svänga förbi Dendermonde centrum, där är det möjligt att koppla av på en vacker flamländsk marknad eller byta till tåget och ta med sig cykeln till Gent. Dagens hotell ligger i centrum vid den gamla tygfabriken i den moderna universitetsstaden Gent.

Dag 4: Rundtur landskap ca. 50 km

Den idylliska landsbygden runt den lilla och tysta floden Leie inspirerade konstnärer i århundraden. Ädla villor med parker och husbåtar kan ses längs de små vägarna tillbaka till Gent.

Dag 5: Gent - Brygge ca. 40 km

Ni cyklar genom de breda flamländska slätterna och längs kanalerna till det unika "Museum Town" Brugge, som ligger vid floden Reie, inramad kring "Grachten" - små medeltida kanaler.

Dag 6: Rundtur Nordsjön och Nederländerna ca. 65 km

Längs en lugn kanal, kantad av poppel, ser vi först "Till Eulenspiegel" staden Damme, sen cyklar ni till havsbadet Knokke. På eftermiddagen fortsätter ni vidare till den livliga staden på den nederländska gränsen Sluis. Därifrån cyklar ni tillbaka till Brygge.

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa i Flandern. Vi bokar gärna extradagar åt dig.