2020

Frisiska öarnas cykelresa

Havsklimat på Borkum, lugnet på Norderney och den näst intill bilfria Langeoog

 Rundtur från Emden

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 180 km

8
dagar

30
∅ km per dag

De frisiska öarna har sin egna charm och karaktär. Det vida havet, vågorna och stränderna präglar öarna Borkum, Norderney och Langeoog. Havsklimat på Borkum, lugnet på Norderney och den näst intill bilfria Langeoog. Extrem är norra Tysklands charm, extrem men hjärtlig.

Dag 1: Egen resa till Emden

Ett välkomstmöte hålls under eftermiddagen där du även får tillgång till din cykel (om bokad). Du har tid över att upptäcka Emden med sin hamn, konsthallen och museet ‘Dat Otto Huus’.

Dag 2: Utflykt till Borkum

En färja (ca. 2 tim) tar dig till Borkum, den största ostfrisiska ön med havsklimat. Utforska denna ö efter cykelvägar på totalt 130 km, eller cykla längs den 26 km långa sandstranden. Ren njutning! Senare under eftermiddagen tar du dig tillbaka till Emden och ditt hotell.

Dag 3: Emden - Norden ca. 55 km

Du cyklar till den pittoreska fiskebyn Greetsiel, den största hamnen för krabbfiske i Weser-Ems-regionen. Du får inte missa de färska räkorna! Via Ley-viken, där du kan ha tur att få se några sälar, cyklar du till Norden. 

Dag 4: Utflykt till Norderney

Med färja (ca. 1 tim) tar du dig till ön Norderney, som är det äldsta hälsobadet i Nordsjön och har varit eftertraktat i mer är 200 år av personer som söker återhämtning. Denna ö är perfekt för att utforskas på cykel. Njut av ön, strandlivet och nationalparken Wattenmeer. Du tar dig tillbaka till Norden för övernattning.

Dag 5: Norden - Langeoog ca. 35 km

Längs gamla fästningar cyklar du till Dornum med sitt vackra vattenslott och vidare till Bensersiel. Härifrån tar du en färja till Langeoog. Njut av två nätter på denna underbara bilfria ö.

Dag 6: Langeoog

Upptäck denna vackra ö där sångerskan och skådespelerskan Lale Andersen bodde. De unika sanddynerna kan ibland vara så höga som 20 meter. Njut av öns känsla, den friska luften och koppla av medan du cyklar, eller på stranden. 

Dag 7: Langeoog - Aurich - Emden ca. 65 km

Du lämnar Langeoog på morgonen. Väl tillbaka till fastlandet cyklar du längs Ems Jade-kanalen som leder dig till Emden.

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.