2020

Köpenhamn - Malmö cykelresa

Cykelsemester i Danmark och Sverige

 Köpenhamn - Malmö

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 150 km

7
dagar

30
∅ km per dag

Danmark och Sverige passar perfekt för de som älskar att cykla! Fantastiska landskap bara väntar på att upptäckas. Omgivningen ändras mellan hisnande kustlinje, små idylliska hamnstäder och omfattande naturreservat. Förtrollande stränder lockar till en simtur eller bara för att stanna och njuta för en stund, och de små städerna överraskar med sina många kulturella sevärdheter. Mestadels följer rutten kusten som erbjuder fantastisk utsikt över Östersjön. De livliga metropolerna Köpenhamn och Malmö är perfekta för att upplevas från cykelsadeln. Förutom det så väntar många kulinariska höjdpunkter på dig. Ta en paus från vardagen och ge dig iväg på detta oförglömliga cykeläventyr!

Dag 1: Egen resa till Köpenhamn

Den danska huvudstaden har så mycket att erbjuda, så vi rekommenderar en tidig ankomst. Ta en promenad genom den medeltida staden eller besök den berömda nöjesparken Tivoli. Under kvällen hålls ett välkomstmöte och du får tillgång till din cykel (om bokad). 

Dag 2: Köpenhamn - Vedbæk / omgivningar ca. 25 km

Du lämnar Köpenhamn och beger dig norrut. Dagens etapp leder dig längs Öresund, sundet mellan Själland i Danmark och Skåne i Sverige. Med Östersjön som ständig följeslagare kommer du snart fram till den kända badstranden Bellevue. Ett svalkande dopp för uppfriskning lockar kanske. Det är också värt att ta en liten omväg till Dyrehavsbakken, eller ‘Bakken’ i folkmun, världens äldsta nöjespark.

Dag 3: Vedbæk / omgivningar - Helsingborg ca. 30 km

Du fortsätter att följa kustlinjen med den magiska utsikten över Östersjön. På vägen rekommenderar vi ett stopp vid Louisiana Museet, det mest betydelsefulla museet för moderna konst i Danmark. I Helsingör bör du besöka Kronborgs slott. Efter en kort färjetur kommer du slutligen över på svensk mark. 

Dag 4: Helsingborg - Landskrona ca. 30 km

Ta dig tid att uppleva livliga Helsingborg. Det breda utbudet av kulturella aktiviteter och de pittoreska små kvarteren är förtrollande. Du följer den svenska kustlinjen och längs vägen cyklar du genom många små idylliska fiskebyar. Från Landskrona Kan du göra en kort utflykt till ön Ven i Öresund. Hela ön är ett naturreservat så där erbjuds unik miljö som är perfekt att utforska på cykel.

Dag 5: Landskrona - Lund ca. 40 km

I Landskrona får du inte missa citadellet i centrum. Men denna stad är inte bara för konst- och kulturentusiaster, de magiska stränderna garanterar svalkande uppfriskning. Väl tillbaka på cykeln följer du mestadels kusten. Du trampar dig genom några underbara naturreservat och fortsätter inåt landet till ditt etappmål Lund, universitetsstaden.

Dag 6: Lund - Malmö ca. 25 km

Väl tillbaka vid kusten kommer de platta stränderna i Lomma locka dig till att stanna en stund. En liten bit längre bort når du målet för denna cykelresa, Malmö. Sveriges tredje största stad med många sevärdheter. De pittoreska gamla kvarteren och Malmöhus slott bör du inte missa.

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig, en transfer tillbaka till Köpenhamn finns tillgängligt.