2020
Northern Zealand bike tour - Bike Sweden

Köpenhamn & Nordsjälland cykelresa

Lämna vardagen och ge dig ut på detta fantastiska äventyr!

 Rundtur från Köpenhamn

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 290 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Danmark är en perfekt destination för cykelresor! Detta lilla kungarike välkomnar dig med ett varierande och vackert landskap. Du kommer upptäcka vilda skogar och grönskande ängar, vacker kustlinje och charmiga byar. Allt finns nära till hands och lätt att nå. Det finns över 1200 km skyltade cykelvägar genom landet. Lämna vardagen och ge dig ut på detta fantastiska äventyr!

Dag 1: Egen resa till Köpenhamn

Den danska huvudstaden har så mycket att erbjuda, så vi rekommenderar en tidig ankomst. Ta en promenad genom den medeltida staden eller besök den berömda nöjesparken Tivoli. Under kvällen hålls ett välkomstmöte och du får tillgång till din cykel (om bokad). 

Dag 2: Köpenhamn - Helsingör ca. 50 km

Du lämnar köpenhamn med riktning norrut och rutten tar dig längs Öresund, sundet mellan Själland i Danmark och Skåne i Sverige. Med en konstant utsikt över Östersjön kommer du snart fram till den kända stranden Bellevue. Passa på att ta ett uppfriskande dopp i det svalkande vattnet. I Helsingör är det värt att besöka Kronborgs slott eller ta färjan över för ett snabbt besök till Helsingborg på den svenska sidan.

Dag 3: Helsingör - Helsinge / Hilleröd ca. 45-60 km

Passa på att besöka den gamla hamnen i Helsingör innan du fortsätter på cykel. Kustorterna Hornbæk och Gilleleje kommer charma dig och bjuda in dig att dröja kvar en stund. Du följer vägen som leder bort från kusten, du passerar omfattande naturreservat och små sjöar. Du blir imponerad av de många kontraster du ser innan du kommer fram till ditt etappmål, Helsinge eller Hilleröd. Besök Frederiksborgs slott eller bara njut av ett glas vin på hotellet.

Dag 4: Helsinge / Hilleröd - Hundested / Höjby ca. 45-60 km

Idag kan du välja mellan två alternativ. En rutt tar dig tillbaka till kusten. De små idylliska byarna Tisvildeleje och Liseleje som tillsammans med stränderna visar sin charm och skönhet. Den andra rutten tar dig genom inlandet via staden Frederiksværk, känt för sin krutfabrik och kanongjuteri, till ditt etappmål: Hundested eller Höjby. Den senare är belägen på andra sidan Isefjorden, biljett till färja ingår.

Dag 5: Hundested / Höjby - Holbæk ca. 40-60 km

Vid halvön Odsherred har du alltid nära till havet, dyner och frisk havsluft. Du hittar här de vackraste av stränder. Men dagens cykeltur har än mer att erbjuda: Underbara vyer efter kusten i Isefjorden, Lammefjorden och Holbækfjorden. Dagens mål är hamnstaden Holbæk som nämndes redan 1199. Vi rekommenderar ett besök till lutherska kyrkan.

Dag 6: Holbæk - Roskilde ca. 50 km

Du beger dig söderut längs Isefjorden och upptäcker gröna slätter och små charmiga byar. Den sista sträckan leder dig längs Roskildes bukt. Roskildes katedral var kungafamiljens favorit som gravkyrka, och den finns med på UNESCOs världsarvslista sedan 1995. Missa heller inte Vikingaskeppsmuseet. 

Dag 7: Roskilde - Köpenhamn ca. 35 km

Dagens etapp leder dig tillbaka till där du började, den danska huvudstaden Köpenhamn. Från Albertslund tar en nybyggd cykelväg dig till centrum, nästintill trafikfritt. Under eftermiddagen har du tid att upptäcka staden på egen hand och ta in stadens härliga atmosfär och göra denna resa komplett.

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.