2020
Eastern Zealand by bike - Bike Sweden

Köpenhamn & Östra Själland cykelresa

Upptäcka vilda skogar, vacker kustlinje & charmiga byar

 Rundtur från Köpenhamn

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 205-265 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Danmark är en perfekt destination för cykelresor! Detta lilla kungarike välkomnar dig med ett varierande och vackert landskap. Du kommer upptäcka vilda skogar och grönskande ängar, vacker kustlinje och charmiga byar. Allt finns nära till hands och lätt att nå. Det finns över 1200 km skyltade cykelvägar genom landet. Lämna vardagen och ge dig ut på detta fantastiska äventyr!

Dag 1: Egen resa till Köpenhamn

Den danska huvudstaden har så mycket att erbjuda, så vi rekommenderar en tidig ankomst. Ta en promenad genom den medeltida staden eller besök den berömda nöjesparken Tivoli. Under kvällen hålls ett välkomstmöte och du får tillgång till din cykel (om bokad). 

Dag 2: Köpenhamn - Køge ca. 45 km

Den första etappen leder dig längs den så kallade Køge-bukten, med underbar utsikt över Östersjön. Nationalparken Amager Fælled är helt fri från trafik och landskapet är imponerande! För de konstintresserade kan vi rekommendera ett besök till Arken Museum för modern konst. Køge tillhör en av de äldsta städerna i Danmark och är beläget direkt vid kusten. De vita sandstränderna lockar dig till en uppfriskande simtur i det svalkande havet.

Dag 3: Dagsutflykt till halvön Stevns ca. 55-80 km

Dagen tur leder dig till halvön Stevns. Rutten går längs kusten som tar dig via Strøby Ladeplads med de många semesterhusen. Du fortsätter inlands och passerar Magleby och Gjorslev slott, och kommer slutligen fram till världsarvet Stevns Klint. Den branta kusten och gamla kyrkan bjuder in till en vacker promenad för att njuta av utsikten. Du når den idylliska byn Fakse Ladeplads beläget precis vid havet. Härifrån kan du ta tåget tillbaka till Køge (ingår ej) eller cykla tillbaka via Karise och Herfølge.

Dag 4: Køge - Roskilde ca. 35 km

Efter Køge följer du kusten till Karlstrup. Därefter tar rutten dig bort från kusten för att få upptäcka det vackra inlandet. Du cyklar längs Hedebostiens cykelväg och får uppleva nya magnifika landskap, ett vackert avbrott från kusten. Roskilde har ett rikt historiskt förflutet, så ta dig tid att strosa genom centrumet och besök den kända Roskildekatedralen  som är ett UNESCO världsarv.

Dag 5: Dagsutflykt till Roskildes Fjord ca. 20-50 km

Idag får du tre alternativa rutter att välja mellan. Den kortaste tar dig till Lejre, Legendernas Land, ett 43 hektar stort ‘utomhus-laboratorium’ för experimentell arkeologi. Den andra turen innehåller ett besök till det vackra slottet Ledreborg och dess park. Och för de som vill utmana sig själva erbjuder vi en tur i väst till Holbæk eller norr till fjorden längs Frederikssund. Oavsett rutt kommer du bli charmad, och det finns bra tågförbindelser för returresan. 

Dag 6: Roskilde - Köpenhamn ca. 35 km

Dagens etapp leder dig tillbaka till där du började, den danska huvudstaden Köpenhamn. Från Albertslund tar en nybyggd cykelväg dig till centrum, nästintill trafikfritt. Under eftermiddagen har du tid att upptäcka staden på egen hand och ta in stadens härliga atmosfär och göra denna resa komplett.

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.