2020

Köpenhamn stjärntur cykelresa

Natur, stränder, slott och underbara Köpenhamn

 Köpenhamn

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Dagligen ankomst möjligt!
  • ca. 140 km

5
dagar

45
Ø km pro dag

Denna cykelresa utgår från Köpenhamn och varje dag kan du välja en av våra rekommenderade turer eller så kan du utforska Köpenhamn och dess omgivning på egen hand. Börja och avsluta varje dag i Köpenhamn - det passar bra för alla. De dagliga turernas olika alternativ erbjuder många olika upplevelser. Cykla längs med fantastiska kustlinjer med vackra stränder, passera förtjusande marinor, besök betydande kungliga städer som Hilleröd och Roskilde och andra höjdpunkter som Den lilla sjöjungfrun och Tivolit i Köpenhamn. Danmark är en trygg plats att cykla på, och det finns flera möjligheter att utöka de dagliga turerna för den som vill. Sand, hav, kultur, och historia förenat med en levande och modern huvudstad – denna tur ger dig möjlighet att uppleva allt. Köpenhamn är cykelns huvudstad i världen och att cykla här är underbart! Kom och se själv! 

 

Dag 1: Egen resa till Köpenhamn

När du checkat in på ditt hotell kan du utforska Danmarks huvudstad som du själv vill. Besök t.ex. Nyhavn, det kungliga slottet eller Tivolit. 

Köpenhamn stjärntur cykelresor hos Bike Sweden

Dag 2: Köpenhamn - Køge ca. 45 - 55 km + tågresa tillbaka

Idag åker du söderut - på vackra stigar, mestadels längs bukten, cyklar du till Køge. Den medeltida staden har den det största torget i regionen. I Kirkestraede hittar du det äldsta korsvirkeshuset i Danmark, som byggdes år 1527. Njut av vistelsen, staden har mycket känsla och används ofta som bakgrund för filmer. Tillbakaresa med tåg (ej inkluderat) eller cykel. Övernattning i Köpenhamn. 

Dag 4: Tågresa till Roskilde, Roskilde - Köpenhamn ca. 35 km

Din tur leder dig direkt till Roskilde idag. Fram till Albertslund följer du en nybyggd cykelväg som tar dig nästan utan trafik till centrum. Roskildes katedral är ett UNESCO-listat världsarv och har en kyrkogård med 38 kungliga gravar. Glöm inte att besöka hamnen där Vikingaskeppsmuseet ligger med vikingaskepp och båtvarv. Därefter åka du med tåg (på egen hand) tillbaka till Köpenhamn. 

Dag 3: Köpenhamn - Helsingör + tågresa tillbaka ca. 50 km

Du börjar i norr och cyklar genom de danska kungarna i Dyrehaven i Klampenborg. Idylliska landskap och skogar kommer att förtrolla dig innan din väg leder till kusten. Följ denna väg till Elsinore, alltid följd av vackra stränder som inbjuder dig att ta ett dopp i det kalla vattnet. I Helsingör borde du definitivt besöka slottet Kronoberg. Men den gamla hamnstaden har mycket mer att erbjuda. Ta tillräckligt med tid innan du reser bekvämt med tåg tillbaka till Köpenhamn (på egen hand). 

Dag 5: Hemresa eller extradager

Efter frukosten slutar din cykeltur. Vi bokar gärna extradagar åt dig.