2020

Korsikas bäst på cykel med lyxpaket

Bra hotell, magisk utsikt, Korsikansk mat och välkända viner

 Cap Corse - Calvi

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • ca. 235 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Hotellen har valts speciellt för denna resa och du får ett varmt välkomnande av lokalbefolkningen som är väldigt stolta över sitt Korsika. Fantastiska hotell, de bästa cyklarna tillgängliga på ön och även gastronomin och välkända viner kommer få dig att dela invånarnas entusiasm för Korsika!

Dag 1: Egen resa till Cap Corse

Vi välkomnar dig på flygplatsen i Bastia och tar dig direkt till Cap Corse och undviker de trafikerade vägarna. Du får då tid att testa din nya cykel (om bokad), eller lära känna ditt hotell och dess område som är beläget i en vacker by nära Macinaggio. Vi rekommenderar restaurangen med sin fantastiska utsikt över havet.

Dag 2: Korsikas extrema nord (Cap Corse - Centuri), ca. 25-40 km 

På morgonen korsar du öns spets. En fin klättring väntar dig upp till Moulin Mattei, en utsiktspunkt med en gammal väderkvarn, innan du kan rulla nedför till Centuri. En alternativ rutt tar dig till Spetsen på ön, Barcaggio. Centuri är känt för att vara Frankrikes första hamn för hummerfiske, ett perfekt tillfälle att smaka en i en av restaurangerna längs marinan. Ditt hotell ligger vid marinan där du ser en fantastisk solnedgång.

Dag 3: Efter hummern kommer vinet! (Centuri - Saint-Florent), ca. 60 km

Du lämnar Centuri och följer vägen längs havet. Utsikten är magisk efter denna dramatiska kust som erbjuder gömda och skyddade bäckar, perfekta för ett uppfriskande dopp i det klara turkosa vattnet. Du fortsätter till Nonza där du kan besöka tornet och svarta stranden. Du kommer till byn Patrimonio, känt som födelseplats till Korsikas bästa vin. Dess vingårdar och den vackra kyrkan gör byn minnesvärd. Vinprovning erbjuds i många av källarna. Sen når du Saint-Florent där du bor i två nätter. 

Dag 4: Saint-Florent, vilodag eller rundtur ca. 50 km

Njut av din tid i Saint-Florent med sina lilla hamn och den vita sandstranden. Byn är en liten lokal badort, men du kan även ta en buss till en av öns vackraste stränder, Saleccia. Vi föreslår även en rundtur på ca. 50 km runt Nebbuis byar.

Dag 5: Agriateöknen (Saint-Florent - Ile Rousse), ca. 45-85 km 

En underbar tur över ett skyddat område med fantastiskt landskap. Du följer kusten på avstånd och mitt i den Korsikanska maquisen slingrar sig vägen genom granit och grönska, som överraskande nog ska vara en öken. Väl framme vid Vezzo-passet får du en vacker utsikt över bergen. En härlig färd utför följer på din väg mot Balagne-området där du får alternativ på resväg. Framme i Ile Rousse kan du njuta av en drink medans du ser på solnedgången över den klippiga ön.

Dag 6: La Balagne - byar, stränder och utsökt mat! (Ile Rousse - Calvi), ca 25-30 km

Du lämnar Ile Rousse och den stora vägen för att bege dig mot inlandet för att besöka några av Korsikas vackraste byar som Pigan och Sant’Antonino. Du får flera möjligheter att smaka på den lokala och utsökta maten på underbara platser och restauranger! Du kan även prova den lokala limejuicen i Sant'Antonino som en extra kick upp för nästa backe! Hantverkarnas väg välkomnar dig strax innan turen ner till Calvi, ett litet ‘Saint Tropez’ på Korsika.

Dag 7: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Transfer till Calvi eller Bastia flygplats går att ordna på begäran.