2021

Cykel & båtresa Syddalmatien

Magiska öar och Dubrovnik

 Rundtur från Trogir
 M/S Aneta

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◉◎
  • ca. 195 km

8
dagar

30
∅ km per dag

Din motordrivna yacht tar dig från ö till ö. På vägen upptäcker du avlägsna vikar - perfekta att dyka ner i Medelhavet direkt från båten. På cykeln utforskar du de slingrande vägarna längs södra Dalmatiens kust, Dubrovnik och den mest kända stranden i Kroatien: Zlatni Rat, ‘den gyllene udden’.

Dag 1: Egen resa till Trogir. Trogir - Brač (med båt), cykeltur på Brač ca. 25 km

Ombordstigning mellan 12.00 och 14.00 i Trogir. Du välkomnas ombord av din reseledare med en drink och ett lättare mål innan det är dags att kasta loss mot ön Brač. Väl där så hoppar du upp på en första liten cykeltur från Supetar till Pučišća.

Dag 2: Brač - Korčula (med båt), cykeltur på Korčula ca. 35 km

Direkt efter frukost kastar båten loss med sikte på ön Korčula. Den är känd som den ‘svarta ön’ på grund av tallskogarna här. Från hamnen i Račišće cyklar du via Kneža och Žrnovska Banja till Korčula. Via Pupnat och Kneža tar du dig tillbaka till båten, som sätter fart mot Korčula, där båten stannar för natten.

Dag 3: Korčula - Mljet (med båt), cykeltur Mljet ca 30 km, Mljet - Elaphiti (med båt)

Njut av morgonen ombord på båten medan den seglar över till ön Mljet. Från Sobra cyklar du genom öns skogar via Prožura till Saplunara. Efter lunch och badpaus cyklar du tillbaka till Sobra. Här reser vi seglen igen, mot dagens mål som är ön Elafiti i Šipan.

Dag 4: Cykeltur på ön Šipan ca. 10 km, Šipan - Dubrovnik (med båt)

Dagen börjar med en kort cykeltur över ön Šipan, från Šipanska Luka till Suđurađ och tillbaka. Väl ombord igen seglar båten mot Dubrovnik och kommer fram vid lunchtid. Efter lunch på båten kan du gå på en guidad tur av staden. Efteråt finns massor av tid att upptäcka den världsarvslistade staden.

Dag 5: Dubrovnik - halvön Pelješac (med båt), Prapratno - Trstenik ca. 35 km

På morgonen kastar båten loss för att segla mot Prapratno på halvön Pelješac. Här hoppar du på cykeln på väg mot Ston och Mali Ston, två platser som ansluts av en 5,5 km lång mur. Via Dubrava och Žuljana cyklar du till Trstenik, där båten väntar på att få ta dig till Kućište.

Dag 6: Halvön Pelješac - Hvar (med båt), cykeltur på Hvar ca. 40 km

Till att börja med tar båten dig till ön Hvar, från var du cyklar genom lavendelfält och vingårdar till Stari Grad, den äldsta bosättningen på ön. In Stari Grad serveras lunch på båten, sen ger du dig av för den andra delen av dagens cykeltur, en rundtur via Vrboska och Jelsa. Båten ligger i hamn i Stari Grad över natten.

Dag 7: Hvar - Šolta (med båt), cykeltur på ön Šolta ca. 20 km

Under den två timmar långa båtresan, från Stari Grad till Stomorska på ön Šolta, får du passa på att njuta av det vackra landskapet som passerar förbi. Du cyklar från Stomorska till Maslinica genom underbara orörda byar. Efter lunch, och ett sista dopp, tar båten dig tillbaka till Trogir.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost slutar din cykel- och båtresa. Avstigning senast 09.00.