2020

Loire cykelresa: Angers - St Brévin

Upptäck charmen i den västra delen av Loiredalen

 Angers - St Brévin

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 170 km

6
dagar

40
∅ km per dag

Upptäck charmen i den västra delen av Loiredalen: från Angers hela vägen till Saint-Brevin. Denna resa ger dig möjlighet att besöka den typiska landsbygden vid salter och träsk för att slutligen komma fram till Atlanten och kasta dig i havet i Saint-Brevin eller Le Croisic.

Dag 1: Egen resa till Angers

Ta dig tid att besöka den stillsamma staden Angers med slottet som inrymmer den berömda och enorma apokalypstapeten, bonader från 1300-talet.

Dag 2: Angers - Montjean-sur-Loire ca. 40 km

Från hjärtat av vingårdarna i Anjou: sluttningar i Loiredalen, floderna L’Aubance och Layon till flodbanken i Loire i Chalonnes, där Loire och Layons flyter samman.

Dag 3: Monjean-sur-Loire - Champtoceaux ca. 40 km

Cykla längs Loires flodbank där du får njuta av olika naturliga landskap och skåda de vilda djur och fåglar som lever kring floden. Njut av en lugn cykeltur på vägen till Champtoceaux, med sin magnifika miljö som även markerar gränsen mellan Anjou och Bretagne.

Dag 4: Champtoceaux - Nantes ca. 30 km

Du fortsätter längs Loirefloden tills du når huvudstaden i väst: Nantes. Denna dynamiska stad erbjuder ett stort utbud av sevärdheter och du kan koppla av under en sightseeing genom de otaliga små gatorna.

Dag 5: Nantes - Saint-Brevin ca. 60 km

Du lämnar staden med en liten båt för att korsa floden och fortsätter på cykelvägen ‘Loire à Vélo’. Sen följer du den smala kanalen för en lugn stund längs våtmarker och landsbygd för att avsluta vid mynningen av Loirefloden i Saint-Brevin-les-Pins, en badort med en stor sandstrand omgiven av sanddyner och tallskogar. Helt enkelt en ideal plats för avkoppling efter en lång dag på cykeln.

Dag 6: Hemresa eller förlängning 

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig. 

Alternativ: Extra etapp till Le Croisic ca. 55-60 km

Från flodmynningen av Loirefloden till det vilda havskusten i Le Croisic. Ta vara på tiden och utforska de kända salta våtmarkerna i Guérande. I hjärtat av en naturpark erbjuder denna medeltida stad många historier om det förflutna. Sen fortsätter du längs den vilda kusten tills du når Le Croisic, en fiskehamn och en mycket vacker by vid kusten.

Dag 7: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.