2020

Loire cykelresa: Orléans - Tours med lyxpaket

Otaliga slott, underbara landskap, lokala kulinariska läckerheter och mycket mer

 Orléans - Tours

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 145 km

6
dagar

35
∅ km per dag

Upptäck den kungliga dalen genom att följa den majestätiska floden från Orléans till Tours, där tusentals skatter väntar på dig. Historiska arv och otaliga slott, underbara landskap, lokala kulinariska läckerheter och mycket mer...

Dag 1: Egen resa till Orléans

Upptäck Orléans, staden som Jeanne d’Arc befriade från den engelska belägringen 1429.

Dag 2: Orléans - Beaugency ca. 25 km

Du följer den vilda flodbanken under denna etapp i lugn och ro genom den charmiga och blomstrande staden Beaugency.

Dag 3: Beaugency - Blois ca. 45 km

Du lämnar Beaugency via flodbanken och passerar det prestigefyllda slottet i Chambord, de det största slottet i Loiredalen och ett mästerverk från renässansen. Sen följer du vägen till Blois som visar ett rikt historiskt arv med slottet som erbjuder en suverän illustration av evolutionen av fransk arkitektur från medeltiden till 1600-talet.

Dag 4: Blois - Amboise ca. 45 km

Du följer de små landsvägarna till slottet i Chaumont med en vy över Loirefloden, innan du kommer fram till Amboise med sitt kungliga slott från 1400-talet. Några gator längre bort hittar du Leonardo Da Vincis sista bostad: herrgården Clos Lucé.

Dag 5: Amboise - Tours ca. 30 km

Cykla genom vingårdarna i Montlouis där du kan se de många källare som erbjuder söta vita eller mousserande viner. Njut av det underbara slottet Château de la Bourdaisière, Gabrielle d’Estrées födelseplats, kung Henrik IV:s stora kärlek. Fortsätt till hjärtat av Tours för att upptäcka de gamla kvarteren som inrymmer det berömda ‘Place Plumereau’ och alla vackra korsvirkeshus.

Dag 6: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.