2020

Loire cykelresa: Tours - Angers

Slott, vingårdar, historiska platser och fransk "Art de Vivre"

 Tours - Angers

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 170 km

6
dagar

40
∅ km per dag

Denna del av Loiredalen är den rikaste på slott och vingårdar. Följ Loirefloden som visar dig vägen från historiska platser till kända källare för vinprovning. Njut av fransk ‘Art de Vivre’ längs de lugna och vilda landskapen.

Dag 1: Egen resa till Tours

Ta dig tid att upptäcka de gamla och livliga kvarteren i Tours, och speciellt ‘Place Plumereau’, ett vackert torg med korsvirkeshus. Besök även den praktfulla gotiska katedralen.

Dag 2: Tours - Azay-le-Rideau ca. 40 km

Du kommer fram till Savonnières för en resa i hjärtat av ‘Les Grottes Petrifiantes’, ‘de förstenade grottorna’. Sen fortsätter du Villandry med de berömda trädgårdarna, oslagbara med sin uppbyggnad och skönhet! Till slut kommer du fram till Azay-le-Rideau där du kan beundra dess renässansslott, en juvel som tornar sig intill floden Indre.  

Dag 3: Azay-le-Rideau - Chinon ca. 35 km

Du beger dig mot Langeais och slottet från 1400-talet, som erbjuder en typisk form av ett medeltida befäst slott där du kan beundra underbara gobelänger och möbler. Sen cyklar du mot “Törnrosaslottet” i Ussé som har en inspirerat Perrault till den kända sagan.

Dag 4: Chinon - Saumur ca. 35 km + 12 km (valfritt)

Innan du lämnar den medeltida staden Chinon kanske du vill besöka några av de källare som framställer det så uppskattade och kända röda vinet av Rabelais. Du fortsätter mot  Fontevraud-l'Abbaye, den största klosterstaden som finns kvar i Europa. Sen kommer du fram till den underbara staden Saumur.

Dag 5: Saumur - Angers ca. 60 km

Du börjar med att följa Loirefloden innan du cyklar genom vingårdarna i Anjou. Du når den lugna staden Angers med sitt slott som inrymmer den kända apokalypstapeten, bonader från slutet av 1300-talet.

Dag 6: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.