2020

Loiredalens kortresa på cykel

I hjärtat av Loiredalens prestigefyllda vingårdar

 Rundtur från Saumur

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 200 km

6
dagar

50
∅ km per dag

Utforska den mest rogivande delen av Loiredalen med sina dolda skatter som boningar i grottor och källare. En magisk utsikt från cykeln över majestätiska slott omgivna av vingårdar. Ta dig an av den lokala livsstilen där tiden går långsamt längs Loirefloden och njut av alla de lokala delikatesserna.

Dag 1: Egen resa till Saumur

Upptäck den trevliga staden Saumur som övervakas av sitt slott från 1300-talet och som är känd för sin ridskola och sitt mousserande vita vin. 

Dag 2: Saumur - Fontevraud ca. 45 km

Den första etappen leder dig genom ‘Saumur Champigny’ vingårdar som producerar väldigt eleganta röda viner. Du stannar till vid slottet château de Brézé, känt för sina imponerande underjordiska källare. Sen cyklar du till Fontevraud och dess majestätiska kloster: ett enastående exempel på romansk konst grundad 1099, och ses idag som den viktigaste klosterstaden i Europa.

Dag 3: Fontevraud - Chinon ca. 50 km

Efter att ha cyklat genom skogarna i Fontevraud så kommer du fram till de kända vingårdarna i Chinon som producerar det uppskattade röda vinet från Rabelais. Efter ett stopp vid slottet château du Rivau, som väcker underbara historier och legender från medeltiden till liv, så når du den medeltida staden Chinon som är byggd på Viennes vackra flodbank.

Dag 4: Chinon - Azay-le-Rideau ca. 45 km

Dagens resplan via grottkällare och vingårdar leder dig till byn Crissay-sur-Manse, listad som en av Frankrikes vackraste byar. Du fortsätter efter landsbygden till Azay-le-Rideau och dess romantiska slott som är elegant beläget mellan vatten och grönska. 

Dag 5: Azay-le-Rideau - Saumur ca. 60 km

Ge dig iväg längs rutten som tar dig till byn Candes-Saint-Martin där du kan besöka den magnifika kollegiatstiftskyrkan från 1100-talet. Sen fortsätter du till den vackra byn Montsoreau som domineras av sitt slott, byggt över Loirefloden. Vidare längs historiska grottboningar innan du kommer fram till Saumur och ditt charmiga hotell i centrum.

Dag 6: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.