2021

Mallorca cykelresa deluxe

Höjdpunkter och charmiga hotell

 Rundtur från Palma de Mallorca

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • Bo på charmiga 4****/4****s hotell
  • ca. 275 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Mångfald är nog det ord som beskriver Mallorca bäst. Du kommer hitta allt under denna cykelresa -  från sovande byar i mitten på ön till vidsträckta sandstränder och spektakulära klippor till det vibrerande livet i huvudstaden. Boendet är även det så varierande som ön själv. Alltid anpassat efter omgivningen, bor du på ett boutiquehotell, på ett elegant strandhotell, i en traditionell finca, och i en historisk herrgård. Natursköna, kulturella och kulinariska höjdpunkter följer dig på din resa runt ön som garanterar dig en vacker cykeltur med mottot: upptäck, upplev, njut!

Playa de Palma

Dag 1: Egen resa till Playa de Palma

Idag kan du ta in huvudstadens atmosfär. På kvällen hålls ett välkomstmöte och cykelutlämning. 

Dag 2: Palma - Colònia Sant Jordi ca. 65 km

Från Placa d’Espanya cyklar du längs havet och följer kustvägen till Play de Palma. Fortsätt följ kusten till Capocorp Vell, cyklopernas rike (rester av urinvånarnas boningar). Typiska väderkvarnsvingar kantar vägen till Llevants salindammar med sina vitrosaskimrande saltsjöar. Innan du når dagens etappmål passerar du den vita sandstranden ‘Es Trenc’ som anses vara Mallorcas vackraste strand, så ta en paus och svalka dig i havet.

Klippor på Mallorca

Dag 3: Colònia Sant Jordi - Porreres ca 55 km

Du kommer älska kustlandskapet i Cala Santanyis pittoreska havsvik och den berömda naturliga bron ‘Es Pontas’. När du fortsätter cykla inåt landet så blir det lugnare. Du kommer att se låga stenväggar som gränsar till fälten. I århundraden skyddades de knotiga olivträden på fälten av statliga fincas.

Cykling på Mallorca

Dag 4: Utflykt till Campos och dess väderkvarnar ca 40 km

Inte någonstans i världen finns det så många väderkvarnar på ett och samma ställe som på Mallorca. Tidigare var de en viktig del av öns jordbruk. Kvarnarnas funktion var antingen att mala spannmål eller pumpa vatten ut till fälten. Under dagens etapp kommer du cykla förbi några väldigt vackra exemplar.

Dag 5: Porreres - Alcudia/Alcanada ca 55 km

Rutten tar dig längs vackra vägar genom olivlundar via Sant Joan till Petra. Här förbereds en traditionell lätt lunch på en restaurang vid det vackra bytorget. Genom ett av de mest förtrollande landskapen på ön, ‘Pla’, cyklar du till charmiga Santa Margalida och fortsätter mot kusten. Det är inte långt längs Playa del Muro tills du når ditt hotell i Alcanada. Därifrån kan du njuta av den fantastiska utsikten över viken med sitt nästan Karibiskt blåa hav!

Dag 6: Alcudia/Alcanada - Port de Sóller ca 60 km + busstransfer

Med mandelträd som följeslagare cyklar du längs världsarvet Tramuntana till “läderstaden” Inca. Härifrån tar bussen dig till klostret Lluc (besök möjligt) och vidare upp till en höjd av 1200 m över havet. Vägen ner för dig till Fornalutx, en av Spaniens vackraste byar. Där kan du njuta av en utsökt paella på en mysig terrassrestaurang. Därefter cyklar du genom apelsin- och citronlundar till Port de Sóller, en av öns mest charmiga fiskebyar.

Dag 7: Port de Sóller - Palma (med tåg)

Du tar den gamla spårvagnen (ingår ej) till Soller. Därifrån åker du nostalgijärnvägen uppför serpentinsträckan och genom apelsindalen till huvudstaden Palma. Vår stadsguide möter dig vid stationen för att ta dig på en tur genom den vackra gamla stan.

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din Mallorca-cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.