2020

Mallorca cykelresa

En rundresa på en älskad ö

 Rundtur från Palma de Mallorca

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • Inklusive resa med nostalgijärnvägen!
  • Höstspecial! Spara 50% på din touring hyrcykel!
  • ca. 270 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Cyklingen på svenskarnas favoritö Mallorca har så mycket mer att erbjuda än badstränder vilket du kommer att upptäcka på en cykelresa runt ön. Balearernas största ö kan blicka tillbaka på en 2000-årig och händelserik historia. Under denna cykelresa kommer du att lära känna flera av Mallorcas okända pärlor. Drakgrottorna utanför Porto Christo är ett exempel på naturens fantasifulla och ibland bisarra arkitektur. Du kommer att cykla förbi pittoreska fiskelägen och skimrande saltsjöar. Och naturligtvis blir det tillfälle till bad. För att cyklingen inte ska bli för jobbig ingår det en transfer med vår bil upp till klostret Lluc, beläget på 1200 möh. 

Playa de Palma

 

Dag 1: Egen resa till Playa de Palma

Den populära semesterorten ligger inte långt från shopping och stadsliv i Palma och är en bra utgångspunkt för din cykelsemester. Strandpromenaden, som sträcker sig längs med hela stranden, är på vissa ställen upp till 100 meter bred, vilket gör att det finns gott om plats för alla som vill sola och bada. 

Strand på Mallorca

Dag 2: Playa de Palma - Colònia Sant Jordi ca. 55 km 

Välkomnande och informationsmöte. Första etappen går längs kusten till Capocorp Vell, cyklopernas rike (rester av urinvånarnas boningar). Typiska väderkvarnsvingar kantar vägen till Llevants salindammar med sina vitrosaskimrande saltsjöar. Den nästan vita sandstranden Es Trenc anses vara Mallorcas vackraste. I Sant Jordi väntar flera andra stränder med kristallklart vatten. 

Klippor på Mallorca

Dag 3: Colònia Sant Jordi - Porto Cristo/omgivning ca. 55-65 km 

Du cyklar över Ses Salines till en botanisk trädgård. Besök av den pitoreska havsviken vid Cala Santanyi. Genom små fiskelägen går turen till det berömda klippmassivet Es Pontas. Nära Porto Cristo ligger drakgrottorna med sina bisarra bilder och former. En guidad visning lönar sig. Vårt hotell ligger vanligtvis nära hamnen. 

Cykling på Mallorca

Dag 4: Porto Cristo - C'an Picafort ca. 60 km 

Du cyklar förbi den sömniga byn Son Carrio till Manacor. Här fabrikstillverkas de berömda Majoricas-konstpärlorna. I många butiker erbjuds souvenirer och bruksföremål av handgjord keramik. Via Santa Margalida cyklar du genom ett av öns många förtrollande landskap till C'an Picafort. I dag är det återigen sandstränder som kantar havet. 

Stenmur på Mallorca

Dag 5: Port de Pollenca / Alcúdia ca. 40 km 

I dag behöver du inte packa några väskor. Du stannar för ytterligare en natt i C'an Picafort. Cykelturen leder genom en fågelpark (S'Albufera-naturskyddsområdet) in i havsviken till Pollenca (romersk hamn). Du cyklar längs kustvägen till Alcúdia (Mallorcas äldsta stad) och tillbaka till C'an Picafort. 

Apelsinplantager på Mallorca

Dag 6: C'an Picafort - Port de Sóller ca. 50 km + bussresa

Du cyklar inåt landet över Muro och Inca till Sierra de Tramuntanas bergskedja. Busstransport till klostret Lluc och vidare upp till en höjd av 1200 meter över havet, förbi de stora vattenmagasinen, Mallorcas vattenreservoar. Vägen nerför för dig till Fornalutx ("Spaniens vackraste by"). Där får du njuta av en utsökt paella-måltid på en trevlig terrassrestaurang (inkluderad i priset). Därefter cyklar du genom apelsin- ocb citronplantager till Port de Sóller, ett av öns mest pittoreska fiskelägen. 

Dag 7: Port de Sóller - Playa de Palma ca. 10 km + tågresa

Du tar den gamla spårvagnen från havsviken till samhället Sóller. Därifrån åker du nostalgijärnvägen uppför serpentinsträckningen och genom apelsindalen ner till huvudstaden Palma. Vid stationen väntar en reseguide för en visning av Gamla stan. Därefter sätter du dig på cykeln igen. Du cyklar längs promenadvägar och stranden tillbaka till hotellet i Playa del Palma. 

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din Mallorca-cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.