2020

Mosel cykelresa för familjer

En liten resa genom tiden

 Trier - Cochem
 Trier - Koblenz 

  • Ingen lägre åldersgräns
  • ca. 145 km

7
dagar

30
∅ km per dag

Mosels cykelväg för familjer är lika varierande som den är spännande, ni följs alltid av grönskande vingårdar, eleganta korsvirkeshus och mäktiga slott. Som en tidsresa följer ni spåren av romarna då ni igen och igen stöter på historiska byggnader efter vägen. Dock kommer ni aldrig ha tråkigt efter denna cykelväg! Ni har möjligheten att besöka utomhusbassänger, otaliga lekplatser och spännande museum varje dag. I de söta vinodlingsbyarna och städerna efter vägen tar ni ofta pauser, besök en av tavernorna‚ "Straußwirtschaften", som serverar sina regionala specialiteter. På grund av de många äventyr efter floden och den konstant lätta rutten på platt terräng, så ses Mosels cykelväg som ideal för aktiva familjer!

 

Dag 1: Egen resa till Trier

Ankomst till Trier och incheckning på ert boende. Resedokument och hyrcyklar (om bokade) finns redan på ert hotell. Trier är en stad som myllrar av historiska romerska byggnader och arkitektur. Oavsett om det är ett landmärke, eller en amfiteater, så är det värt ett besök. Alternativt så kan ni kolla in leksaksmuseet och delta i museets roliga pusseljakt.

Dag 2: Trier - Mehring ca. 25 km

Äntligen är det dags för er första cykeltur! Ni följer den vänstra flodbanken på lätta cykelvägar längs Moselfloden, förbi Pfalzel till Schweich. Här kan vi rekommendera en liten omväg till äventyrspoolen med sin 52 meter långa vattenrutschkana. Sen fortsätter ni och korsar över till flodens andra sida och cyklar längs den ‘romerska vinvägen’ tills ni når campingparken Triolago. Där finns många roliga aktiviteter att prova! Härifrån fortsätter ni sen mot Mehring, ert första etappmål.

Dag 3: Mehring - Piesport ca. 25 km

Gör ett besök till ruinerna från den romerska ‘ Villa Rustica’, innan ni fortsätter efter cykelvägen längs Mosel via Detzem och Leiwen med sina häftiga lekplatser. Ni cyklar förbi vinodlingar över till Neumagen-Dhron, Tysklands äldsta vinodlingssamhälle. Har ni tur kan ni få syn på det ursprungliga romerska vinfartyget som glider på Mosel, ni kanske till och med vågar er ombord för att uppleva en riktig kulturresa? När ni väl har kommit till Piesport kan ni besöka den romerska vinpressaranläggningen som dateras till 300-talet.

Dag 4: Piesport - Zeltingen ca. 25 km

Idag följs ni igen av de färgglada vinodlingarna efter vägen. Ni cyklar bekvämt längs cykelvägen förbi Mühlheim och de otaliga fantastiska korsvirkeshusen. I Lieser har ni möjligheten att följa ett skogsäventyr och upptäcka spännande äventyrslekar efter spåret. Sen fortsätter ni mot Bernkastel-Kues. Vad sägs som en runda minigolf eller föredrar ni att koppla av i gräset kring utomhuspoolen? Ert slutmål idag är Zeltingen.

Dag 5: Zeltingen - Zell ca. 35 km

Efter frukost rekommenderar vi ett litet besök till en äkta vinodlingsby, sen är ni tillbaka på cykelvägen igen. På båda sidor om Moselfloden är ni återigen i sällskap av de underbara vinodlingarna. Under de väldigt varma dagarna kan vi rekommendera en tur till utomhuspoolen Kröv. Ni cyklar förbi Traben-Trarbach där ni, passande nog, kan besöka ett cykelmuseum eller Grevenburgs slottsruiner. Förbi Marienburg till Zell, ert mål för dagen, som tornar sig på bergsryggen ‘Zeller Hamm’. 

Dag 6: Zell - Cochem ca. 35 km

Beläget direkt vid cykelvägen precis innan Zell finns den stora vattenparken ‘Zeller Land’. Där finns massor av skoj, innan ni fortsätter er tur. I nästa by, Alf, finns även där en stor utomhuspool som väntar, med lekområde och en gräsmatta för att sola. Alternativt kan ni besöka det lokala museet. Vidare till Bremm, med sina slingrande små gränder. Den modiga av er kan försöka sig på ‘Calmont-Via Ferrata’, den brantaste vingården i Europa. Efter det fortsätter ni direkt längs floden hela vägen till Cochem. Ta en härlig promenad genom denna stads charmiga centrum.

Dag 7: Hemresa, extradagar eller förlängning till Koblenz ca. 15-50 km

Idag är det dags att säga hejdå till vingårdar, slott och ruiner. Vi bokar gärna extradagar åt dig. 

Alternativt åka du med tåg till Koblenz, cykelturen kan lätt förkortas med tåg. Oavsett om du besöker ett av de imponerande slott, eller att ha det kul i en av de uppfriskande utomhuspoolerna igen: du kan välja avståndet och vägen för din rutt själv. I slutet av resan väntar charmiga Koblenz.