2020

München & Bayern cykelresa

Upplev bayerska sjöar och bergslandskap

 Rundtur från München

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Bästsäljare!
  • ca. 260 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Livslust, frisk luft och bayerskt gemyt. En cykeltur i Bayerns huvudstad München med omnejd är en paus för kropp och själ. Du cyklar längs bayerska sjöar, beundrar majestätiska bergmassiv och promenerar genom idylliska småstäder. Här kan du njuta av den orörda naturen och bayerska seder och bruk. Ett besök i Bayern ger livskraft och förtrollar.

 

München

 

Dag 1: Egen resa till München 

I Bayerns huvudstad finns gott om sevärdheter såsom Englischer Garten, Rådhuset, Frauenkirche som är en av Münchens mest kända byggnader, och Hofbräuhaus. Information och cykelutlämning på eftermiddagen. Övernattning i München.

Cyklist vid Starnberger See

Dag 2: München - Murnau ca. 65 km 

Du cyklar från München genom skogsområdet Forstenrieder Park till sjön Starnberger See. Cykelvägen går längs strandkanten från Starnberg till Seeshaupt vid sjöns södra ände. Vidare på härliga vägar genom bayerska samhällen förbi Ostersjöarna och Riegseen till Murnau am Staffelsee. Övernattning i Murnau.

Dag 3: Murnau - Garmisch-Partenkirchen ca. 40 km  

I dag cyklar du genom naturreservatet Murnauer Moos, som är Centraleuropas största myr. Du fortsätter genom den orörda naturen längs floden Loisach till Garmisch-Partenkirchen. Etappen är kort för att lämna tid för ett besök upp till toppen av Zugspitze, Tysklands största berg (2962 meter över havet). Tåget går från Garmisch-Partenkirchen, men de sista 300 meterna får du gå till fots eller ta linbanan. Övernattning i Garmisch-Partenkirchen.

Dag 4: Garmisch-Partenkirchen - Wallgau ca. 45 km 

Transfer med tåg till Scharnitz i Österrike. Därifrån cyklar du upp för lätta uppförsbackar, genom vildromantiska raviner och fäbodängar. På tillbakavägen har du en underbar utsikt över bergsområdena Karwendelgebirge och Wettersteingebirge. Du cyklar över Mittenwald till Wallgau - en ort där bayerska seder och bruk hålls levande. Övernattning i Wallgau.

Cyklist i Bayern

Dag 5: Wallgau - Bad Tölz ca. 50 km

Du cyklar längs det kristallklara vattnet i det imponerande vattenmagasinet Sylvensteinsee, och därifrån över Lenggries till Bad Tölz, en känd kurort med ca. 18 000 invånare. Orten nämndes första gången år 1155, och blev år 1331 marknadsstad. Huvudgatan Marktstrasse har bevarat sitt ursprungliga utseende med rikt utsmyckade hus med fasadmålningar och blommor. Övernattning i Bad Tölz.

München

Dag 6: Bad Tölz - München ca. 60 km

Cykelvägen går över Geretsried och Wolfratshausen till Grünwald. Bara ett par lätta uppförsbackar återstår innan du är tillbaka i München med dess många sevärdheter. Centrum i den livliga staden är torget med pelaren Mariensäule som restes i samband med att svenskarna under 30-åriga kriget skonade staden. Övernattning i München.

Cyklist vid sjö

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din München & Bayern-cykeltur. Vi bokar gärna extradagar åt dig.