2020
Neckar-Rhen-Vinstockar

Neckar, Rhen & Vingårdar cykelresa

En cykelresa genom paradiset

 Rundtur från Neustadt an der Weinstrasse

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Välj mellan kategori A och B
  • ca. 315 km

8
dagar

50
∅ km per dag

Var blommar mandelträd, körsbärsträd och äppelträd medan andra platser är täckta med snö? Var växer kiwi, fikon, druvor och tobak längs med vägen? Var känner sig människor så bekväma att deras gästvänlighet blivit legendarisk? Vid floderna Rhen och Neckar och den tyska vinvägen! Njut av det milda medelhavsklimatet, de varierade cykelvägarna, den goda maten och många kulturella höjdpunkter längs med floderna Rhen och Neckar och den tyska vinvägen. 

Neustadt-an-der-Weinstrasse

 

Dag 1: Egen resa till Neustadt an der Weinstrasse

Din semester börjar med ett informationsmöte och cykelprovning i Tysklands hemliga vinhuvudstad, där du kan besöka dess slingrande gränder, den mäktiga klosterkyrkan och Elwedritsch-fontänen.

Bad Bergzabern

Dag 2: Neustadt - Bad Bergzabern ca. 50 km

Vägen tar dig genom romantiska vinbyar med unik atmosfär. I den historiska, befästa staden Landau kan du besöka den medeltida marknaden (Altes Kaufhaus), på det stora huvudtorget (Rathausplatz) och njuta av Rhendalens utsikt från slottet Landeck. Vid slutet av dagens etapp rekommenderar vi dig att besöka det barocka slottet, det historiska värdshuset “Engel”, och Westwall-muséet. 

Rastatt

Dag 3: Bad Bergzabern - Rastatt ca. 50 km

I dag passerar du vinporten i Schweigen och tar dig till staden Wissembourg, i provinsen Alsace, med sitt forna benediktinkloster. Njut av en avkopplande cykeltur genom skogen Bienwald och dalen Lautertal till floden Rhen. Vid slutet på turen kommer du till det imponerande, barocka sätet i Rastatt.

Germersheim

Dag 4: Rastatt - Germersheim ca. 60 km

Efter att ha cyklat en mycket trevlig väg längs floden Rhen kommer du till staden Karlsruhe med dess slott och pyramid. Därefter cyklar du genom Pfalz-regionens största naturreservat – Hördter Rheinauen – och kommer till den forna, befästa staden Germersheim.

Heidelberg

Dag 5: Germersheim - Heidelberg ca. 50 km

Floden Rhen tar dig till den kejserliga staden Speyer och dess imponerande katedral, som är ett UNESCO-listat världsarv. Det berömda slottet och slottsträdgården i Schwetzingen är några andra av resans höjdpunkter du passerar, innan du avslutar dagen i Tysklands äldsta universitetsstad.

Worms

Day 6: Heidelberg - Worms ca. 45 km

I dag cyklar du längs med floden Neckar till Ladenburg, där du kan följa kulturhistoria från två millennier. I den gamla, kejserliga staden Worms kan du besöka katedralen Wormser Dom, Luther-Denkmal, och Europas största, judiska kyrkogård. 

Bad Duerkheim

Dag 7: Worms - Bad Dürkheim ca. 50 km

Vägen fortsätter till den tyska vinvägens norra del. Den medeltida byn Neuleiningen såväl som Freinsheim, med sin historiska gamla stadsdel, är värda ett besök. I Bad Dürkheim kan du besöka världens största vintunna och den stora saltproduktionsplatsen vid spa-parken.

Weinstrasse

Dag 8: Bad Dürkheim - Neustadt ca. 20 km och hemresa

På denna korta etapp kommer du få tid över att njuta av vinet på vägen; till exempel i vinbyarna Wachenheim, Forst och Deidesheim. Därefter cyklar du via en region kallad “Pfalz-Balkongen” till staden där du började din resa - Neustadt an der Weinstrasse.