2020

Ostfriesland kortresa på cykel

Njut av det frisiska köket, den färska krabban, grönkål, fisk och det berömda teet

 Rundtur från Emden

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 155 km

4
dagar

50
∅ km per dag

Tillbringa 4 dagar i Ostfriesland som påverkas av våtmarksslätterna längs kusten och havet. Sälar, paddor och massor av fåglar lever här. Njut av det frisiska köket, den färska krabban, grönkål, fisk och det berömda teet. Du har bara 4 dagar här, men de kommer vara intensiva och mycket spännande!

Dag 1: Egen resa till Emden

Under eftermiddagen hålls ett välkomstmöte och efteråt får du tillgång till din cykel. Det finns tid över för att upptäcka Emden och dess hamn. 

Dag 2: Emden - Norden / omgivningar ca. 55 km

Du cyklar till den pittoreska fiskebyn Greetsiel, med den största hamnen för krabbfiske i Weser-Ems-regionen. Cykla inte förbi utan att ha provat några färska räkor! Via Ley-viken, där du kanske har tur och får se sälar, cyklar du till ditt etappmål Norden.

Dag 3: Norden / omgivningar - Wittmund ca. 50 km

Det vida landskapet i Ostfriesland dominerar din rutt idag. Du passerar Dornum med det vackraste slottet, omgivet av vallgrav, i Ostfriesland. 

Dag 4: Wittmund - Aurich - Emden ca. 50 km + hemresa

Du cyklar på fina cykelvägar till den historiska staden Aurich. Följ rutten längs Ems-Jade-Kanalen och du kommer fram till Emden via nästan trafikfria landsvägar. Hemresa eller förlängning av resan.