2020

Pfalz cykelresa för familjer

Från nöjespark till vingårdar

 Rundtur från Neustadt an der Weinstrasse 

  • Ingen lägre åldersgräns
  • ca. 165 km

8
dagar

30
∅ km per dag

Ett milt medelhavsliknande klimat, vingårdar så långt ögat kan nå och ett nytt äventyr varje dag! På denna familjecykeltur genom Pfalzregionen kan ni ha det avslappnat och härligt då de kortare etapperna ger er mycket tid över för annat roligt än bara cykling. Oavsett om ni besöker en av de många utomhusbassängerna längs vägen, beundrar naturen eller går till nöjesparken “Holiday Park Pfalz”, så är denna cykeltur ett unikt och stort äventyr för hela familjen!

 

Dag 1: Egen resa till Neustadt an der Weinstraße

Ni ankommer till Neustadt an der Weinstrasse och flyttar in på ert boende, Ni får ert resematerial och era hyrcyklar (om bokade). Sen kan ni strosa genom den gamla stan med sina små gränder medan ni njuter av kvällssolen. Alternativt går ni till en av stadens lekparker.

Dag 2: Neustadt - Speyer ca. 30 km

På morgonen beger ni er ut från vinodlingarna på lätta vägar genom Rhendalen. Er rutt tar er förbi nöjesparken “Holiday Park Pfalz”. Här kan ni inte motstå omvägen till skoj, bergochdalbanor och snabba åk! Sen fortsätter ni till katedralstaden Speyer med sin medeltida innerstad.

Dag 3: Speyer - Ladenburg ca. 35 km

Oavsett om ni väljer att gå till ‘Sea Life’ eller besöka ett museum så finns det massor av äventyr att uppleva här. Sen beger ni er ut på den familjevänliga cykelvägen förbi massor av fantastiska naturlandskap mot Heidelberg. Flera gånger under dagen kommer ni ha chansen att svalka av er i en utomhuspool. Till exempel poolerna ‘Ketsch’ eller ‘Bellamar’. Ni cyklar genom Heidelberg med sina många sevärdheter, som djurparken eller “Märchenparadies”, för att sen ta er vidare längs floden Neckar tills ni kommer till Ladenburg, där ni övernattar.

Dag 4: Ladenburg - Worms ca. 35 km

I Ladenburg kan ni beundra de typiska korsvirkeshusen. Men stanna inte för länge här! Idag väntar en fantastisk rutt på er med massor av natur att upptäcka. Ni kommer att ta er genom ett omfattande skogsområde i Rhendalen. Ni kommer cykla genom Käfertaldalen och förbi ett viltreservat. I utkanten av naturskyddsområdet “Lamertheimer Altrhein” kan ni skåda massor av delvist utrotningshotade fågelarter. I slutet av er etapp kommer ni fram till kejsarstaden Worms.

Dag 5: Worms - Grünstadt ca. 25 km 

Idag finns det tid längs cykelrutten för att besöka djurparken, några museum eller en av utomhusbassängerna i Nibelung. Sen cyklar ni förbi Karl-Bittel-parken och skolmuseet via Bockenheim medan ni alltid har fruktiga vingårdar längs er väg till Grünstadt, där ni kommer till den näst största vinodlingsregionen i Tyskland: Deutsche Weinstrasse (tyska vinvägen). Här kan ni lägga upp fötterna och njuta av Pfalzs specialiteter.

Dag 6: Grünstadt - Bad Dürkheim ca. 20 km

Cykelvägen kräver att ni tar er genom det lätt kuperade landskapet som omges av vingårdarna. Så idag är det lite mer krävande än tidigare etapper, men därför är den också lite kortare. Detta gör att ni kan njuta av utsikten lite extra. För de som gillar att vara lite mer aktiva och de som gillar att vandra borde besöka Teufelsfelsen eller Drachenfelsen, den högsta punkten i Pfalzskogen. De som vill vara mer avslappnade kan avsluta sin cykling med ett besök till Dürkheims gigantiska tunna, världens största vintunna. Här finns även massor av välsmakande mat!

Dag 7: Bad Dürkheim - Neustadt an der Weinstraße ca. 20 km

Ni fortsätter att cykla längs vinvägen via Deidesheim. Ta en kort omväg till Äventyrsgården eller poolen ‘Oase’. Sen korsar ni ‘balkongen’ i Pfalzs till Neustadt. Väl framme finns här mycket att upptäcka! Järnvägsmuseet är en fantastisk upplevelse för framtida tågförare. Har ni redan besökt nöjesparken ‘Holiday Park Pfalz’? Om inte, så är idag den perfekta tiden att göra det.

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Idag är det dags att säga hejdå till vingårdarna. Eller vill ni stanna en dag till i det soliga Pfalz för att uppleva ännu mer äventyr?