2021

Pisa - Florens cykelsemester

Sakta genom Toscana.

 Pisa - Florens

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • ca. 235 km

7
dagar

40
∅ km per dag

Start och mål på denna otroligt vackra tur är inga mindre än Toscanas mest kända städer. Lutande tornet i Pisa så väl som bron Ponte Vecchio i Florens förtrollar alla besökare från världen över. På cykel får du nu uppleva denna magi, och allt det vackra däremellan, samtidigt som du bor på härliga hotell. Lugn men spännande cykling väntar med massor av tid att njuta av de kulturella och natursköna höjdpunkterna. Denna cykelresa genom Toscanas fantastiska landskap kommer du aldrig glömma!

 

Dag 1: Egen resa till Pisa

På kvällen hålls ett välkomstmöte med cykelprovning. Vi rekommenderar en första promenad till den magnifika gamla stadsdelen som start på resan.

Dag 2: Pisa - Lucca ca. 35 km

Från torget Piazza dei Miracoli, där du hittar ‘det lutande tornet’, cyklar du på underbara vägar mot Massaciuccoli-sjön. Här kan du njuta av en fantastisk utsikt över sjön och Tyrrenska havet. Du cyklar förbi otaliga olivlundar fram till floden Serchio och fortsätter längs cykelvägen till centrala Lucca. Du kommer inte bara få uppleva dess historiska gamla stadsdel, men även få cykla ett varv uppe på stadsmuren.

Dag 3: Lucca - Montecatini Terme ca. 40 km

Lägg märke till de många barocka villorna som ligger direkt längs cykelvägen till Montecarlo. Beläget på toppen av en kulle är denna by känd för sitt fantastiska vita vin, bara på ett fåtal platser i Toscana kan den här druvan växa till denna enastående kvalitet. Det är ett måste att prova ett glas i en charmig Enoteca. Till sist cyklar du genom Valdinievole-dalen där du når den kända spa-orten Montecatini.

Dag 4: Dagstur till Vinci ca. 55 km

Cykla genom olivlundar på småvägar från Montecatini till Vinci, Leonardos födelseort. Det mest imponerande är Da Vinci-museet som fångar det geniala i hans skapelser. För att komma tillbaka till ditt hotell så cyklar du förbi böljande kullar genom Montalbanos vackra landskap. En tur med bergbanan till Montecatini Alto blir ett härligt avslut på denna dag.

Dag 5: Montecatini Terme - Pistoia ca. 30 km

Efter några få kilometer når du veckans mest utmanande stigning. Som belöning får du en kort paus i den lilla medeltida byn Montevettolini, och även underbar utsikt över Arnodalen under resten av turen. Du fortsätter mot Pistoia som inte är så känt bland turister än och kallas även ‘Lilla Florens’. Med sina charmiga torg och imponerande kyrkor blir man verkligen påmind om grannstaden Florens.

Dag 6: Pistoia - Florence ca. 50 km

Idag tar turen dig genom det alluviala området mellan floderna Arno och Ombrone. Denna slätt är känd för sin fantastiska variation av växter. I Poggio a Caiano, direkt vid cykelvägen, hittar du en av de kända villorna som ägdes av familjen Medici. Du fortsätter via Arnos flodbank och slutligen längs cykelvägen hela vägen till bron Ponte Vecchio i Florens.

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.