2020

Provence Lavendelblomning cykelresa

Besök Provence när den lila lavendeln står i blom överallt!

 Rundtur från Isle-sur-la-Sorgue

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◉◎◎
  • ca. 325 km

8
dagar

55
∅ km per dag

Besök Provence när den lila lavendeln står i blom överallt! Den fantastiska doften och unika färgpaletten är en mycket speciell upplevelse. Du cyklar genom ett av de områden i Provence mest berikat på lavendel. Njut av blomstren och den pittoreska kulissen som omger berget Mont Ventoux. På vägen finns flera vackra små städer och intressanta platser. Detta är en resa för dig som älskar Frankrike, unik natur och kultur. Du kommer att fascineras.

 

Dag 1: Egen resa till L'Isle-sur-la-Sorgue

Individuell ankomst till L'Isle-sur-la-Sorgue. Den lilla staden på ön Sorgue är välkänt för sitt utbud av antikaffärer och sina romantiska gamla vattenhjul.

Dag 2: L'Isle-sur-la-Sorgue – Vaison-la-Romaine, ca. 55-60 km

Genom vida jordbruksfält passerar du Carpentras före detta huvudstad i Comtat Venaissin. Bakom Beaumes-de-Venise passerar du "Denteeles des Montmirail och fortsätter till den gamla romerska staden Vaison-la-Romaine.

Dag 3: Vaison-la-Romaine – Sault, ca. 60 km 

Du cyklar genom de pittoreska byarna Brantes och Montbrun-les-Bains till plateau d ́Albion. Efter det fortsätter du genom vackra lavendelfält in i lavendelns huvudstad, Sault. Njut av utsikten över de lila lavendelfälten under berget Mont Ventoux.

Dag 4: Rundtur kring Sault, ca. 50 km

En längre tur genom fler lavendelfält väntar dig. Fantastiska dofter och unika färgspel håller dig sällskap. Vägen leder dig längs med platån och genom ek- och kastanjträd tillbaka till Sault.

Dag 5: Sault – Apt / omgivning, ca. 60 km 

Vi rekommenderar att du besöker marknaden i Sault på morgonen. Efteråt fortsätter du genom drömska byar och naturparken Luberon till Apt, de kanderade frukternas hemland.

Dag 6: Rundtur kring Luberon, ca. 45-55 km

Passera de fantastiska städerna Bonnieux, Boux och Saignon på vägen genom Luberon innan du återvänder till Apt. Efteråt påbörjar du en tur till Gargas, där Frankrikes sista drivna ockragruva finns.

Dag 7: Apt – Isle-sur-la-Sorgue, ca. 50 km

Du passerar underbara Roussillon, som länge var ockragruvornas centrum. Efteråt passerar du Gordes påväg till den kända källan Fontaine-de-Vaucluse.

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa i Provence. Vi bokar gärna extranätter åt dig.