2020

Schweiz sjöar cykelresa

Vackra, idylliska alperna

 Montreux - Luzern

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 250 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Denna resa förtjänar verkligen sitt namn, för många sjöar går längs rutten från sin början vid Genevésjön till målet vid Luzernsjön. Rutten leder dig genom några av de mest enastående turistområdena med fantastiska namn: Montreux, Gruyères, Gstaad, Interlaken och Luzern. Den som genomför denna tur har sett de vackraste sidorna av Schweiz. 

Dag 1: Egen resa till Montreux

Strosa längs promenaden och njut av den fantastiska utsikten över Genévesjön och de snötäckta glaciärerna i det närliggande massiva Mont-Blanc.

Dag 2: Montreux - Gruyère / omgivning ca. 40-50 km

Från Vevey tar du järnvägen upp till Mont Pèlerin. Lugna vägar leder dig till källan till den populäraste osten i Schweiz: Gruyère, som delar sitt namn med landskapet. En härlig symfoni av grönska, sedvänjor och kobjällror. 

Dag 3: Gruyère / omgivning - Gstaad / omgivning ca. 40 km

Vykortslandet Schweiz: ostbutiker, stugor, snöiga berg, linbanor och snirklande tåg. Bort från idyllen, Pays d’Enhaut och Saanenland är ett magnifikt landskap, skapat av sin stjärnglans och glada bergsgäster.

Dag 4: Gstaad / omgivning ca. 55 km

De konstnärligt dekorerade trähusen i Simmental hör till de vackraste i Europa. Simme förblir en vild fors som kräver mycket av sina forsrännare. Och Spiez, ett paradis för vattensport vid den glada Thunsjön.

Dag 5: Thunsjön - Sarnersee ca. 55 km

På morgonen blir det en båttur från Spiez till Interlaken. Vid Brienzsjön finns det en brant stigning för att komma till Meiringen där du kan ta tåget för att korsa Brünigspasset. Du når Obwalden - en liten kanton, en stor dal, ett för-alpint landskap med spridda byar, platta sjöar och långa traditioner.

Dag 6: Sarnersee - Luzern ca. 35 km

Så snart du får en skymt av Luzernsjön finns berget Pilatus efter din väg. Vik efter vik hela vägen till Luzern, en självklar plats för varje turist, med dess grönskande berg och snötäckta toppar.

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din resa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.