2020

Schweizisk choklad cykelresa

Den sötaste cykelturen i Schweiz

 Zürich-Regensdorf

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 160 km

7
dagar

30
∅ km per dag

Under denna resa handlar allt om den sötaste läckerheten som Schweiz har att erbjuda! Över hela världen njuter man av Lindt och Cailler, men det finns även otaliga mindre chokladtillverkare som producerar med högsta standard. Turen börjar lugnt genom mittersta Aargau och leder dig till Luzernsjöns strand. Du fortsätter genom Zug och till slut kommer solen fram och skiner på ditt ansikte hela vägen längs kusten vid Zürichsjön, som det ju borde vara under en cykeltur för finsmakare.

 

Dag 1: Egen resa till Zürich-Regensdorf

Checka in på ert boende och ta en promenad genom staden.

Dag 2: Zürich-Regensdorf - Aarau ca. 50 km

Du cyklar genom Limmatdalen, tar en simtur i Baden och förundras över det gotiska glasrutorna i Königsfelden. På Aaredammen åker du till Aarau med dess charmiga gamla stad inbäddad i Juralandskapet.

Dag 3: Besök hos Chokolat Frey / Aarau - Sursee ca. 30 km

På morgonen besöker du chokladtillverkaren Chokolat Frey. Under tillsyn av experter kommer du få dekorera två chokladkakor. Därefter hoppar du upp på cykeln igen genom Suhrental. På eftermiddagen når du den pittoreska lilla staden Sursee vid Sempachersee. 

Dag 4: Sursee - Luzern ca. 30 km

Du cyklar längs sjön i Sempach och längs floden Reuss till Luzern. Luzernsjön är vackert inbäddad vid en mäktig bergbakgrund. När du kommer fram till sjön, passa på att åka med panoramabåten Saphir för en rundtur på Luzernsjön.

Dag 5: Luzern - Root - Zug ca. 30 km

Den mestadels platta etappen förbinder städerna Luzern och Zug. En vacker cykelled visar dig vägen längs floden Reuss mot Zugerland. På vägen stannar du till i Root för ett besök i den spännande världen hos chokladtillverkaren Aeschbach. Som avlsut på denna etapp besöker du den gamla staden Zug med sin härliga strandpromenad

Dag 6: Zug - Zürich / omgivning ca. 45 km

Idag leder rutten dig genom naturparken Sihlwald, ett litet paradis precis runt hörnet. Promenera längs den världsberömda Bahnhofstrasse innan du beger dig iväg med cykeln en sista gång.

Dag 7: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din resa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.