2020
Zealand bike tour - Bike Sweden

Själland rundtur

Upptäck cykelparadiset Danmark!

 Rundtur från Köpenhamn

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 330 km

8
dagar

55
∅ km per dag

Hej og velkommen! Danmark är ett riktigt cykelparadis! Detta lilla kungarike välkomnar dig med varierande och underbara landskap. Du kommer upptäcka vilda skogar och grönskande ängar, vacker kustlinje och charmiga byar. Allt är nära och lätt att nå. Det finns över 1200 km skyltad cykelväg i Danmark, så lämna vardagen för en stund och bege dig iväg på detta oförglömliga äventyr!

Zealand bike tour - The little mermaid

Dag 1: Egen resa till Köpenhamn

Den danska huvudstaden har massor att erbjuda, så vi rekommenderar tidig ankomst. Ta en promenad genom det historiska centrumet eller besök den berömda nöjesparken Tivoli. På kvällen hålls ett välkomstmöte och du får tillgång till din cykel (om bokad).

Zealand bike tour - Køge

Dag 2: Köpenhamn - Køge ca. 55 km

Under denna första cykeldag kommer du för det mesta att cykla längs Køges bukt, med Östersjön som ständig följeslagare. Landskapet i den helt bilfria nationalparken Amager Fælled imponerar, och för de konstintresserade finns möjlighet att besöka Arken, museum för modern konst. Køge är en av de äldsta städerna i Danmark och belägen precis vid kusten. De vita sandstränderna lockar dig till en uppfriskande simtur.

Zealand bike tour - Bike Sweden

Dag 3: Køge - Næstved ca. 60 km

Idag vinkar du adjö till kusten, rutten tar dig nu mot inlandet. Du cyklar genom södra Själland, ett magiskt grönt landskap med vida ängar och skogar som omger dig. Den medeltida staden Næstved med sina gamla hus är perfekt för en promenad, eller så kan du göra en utflykt till det barocka slottet på Gavnö.

Zealand bike tour - Korsør

Dag 4: Næstved - Korsør ca. 65 km

Nu cyklar du västerut till Stora Bält, ett sund i Bälthavet. Snart når du den lilla kuststaden Karrebæksminde. Den lilla sandstranden nära Enø är perfekt för lite sol och bad. Härifrån följer du kusten och via hamnstaden Skælskør kommer du fram till dagens mål, Korsør. Denna mysiga hamnstad har en livlig och mångfaldig miljö.

Zealand bike tour - Bike Sweden

Dag 5: Korsør - Sorø / omgivningar ca. 50 km

Längs vägen bör du stanna till i Trelleborg, en stor ringborg byggd runt år 900 f.Kr. och ett museum kommer berätta allt för dig om livet och kulturen under vikingatiden. Väl framme i Sorø är det värt att besöka klostret från 1100-talet som baseras på munkklostret i Fontenay i Frankrike.

Zealand bike tour - Roskilde

Dag 6: Sorø - Roskilde ca. 65 km

Även idag är du omgiven av grönskande ängar och förtrollande små byar. Efter att ha cyklat förbi Isefjorden och Roskildebukten når du Roskilde, vars katedral välkomnar dig från fjärran. Från början av 1400-talet har katedralen varit favoriserad inom kungafamiljen som gravkyrka, och sedan 1995 ligger den på UNESCOs världsarvslista. Glöm inte att besöka Vikingaskeppsmuseet.

Zealand bike tour - Bike Sweden

Dag 7:  Roskilde - Köpenhamn ca. 35 km

Dagens etapp leder dig tillbaka till där du började, den danska huvudstaden Köpenhamn. Från Albertslund tar en nybyggd cykelväg dig till centrum, nästintill trafikfritt. Under eftermiddagen har du tid att upptäcka staden på egen hand och ta in stadens härliga atmosfär och göra denna resa komplett.

Kopenhagen

Dag 8: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.