2020

Stockholm familjeresa på cykel

Pippi Långstrump, vikingaliv & vatten

 Stockholm

  • Dagsetapper: ◉◎◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • Inklusive båtresa till Birka Vikingastaden!
  • ca. 55 - 80 km

 

 

6
dagar

45
∅ km per dag

Stockholm för familjer med barn! Bo i staden, men på landsbygden - med avslappnade cykelturer och spännande upplevelser varje dag! Hotellet ligger på Södermalm, Stockholms största och mest familjevänliga ö. På Djurgården väntar Skansen, världens äldsta friluftsmuseum. Du åka med båt till Birka vikingastaden där du vill ha en fin inblick i en Vikings sanna liv. Och du upplev även Lida friluftsgården, ett sedan många år uppskattat besöksmål för både barn och vuxna. Kom och se själv! 

 

Dag 1: Ankomst i Stockholm

Efter incheckningen på hotellet lockar Tantolunden, Södermalms största park med sina många sevärdheter till en första promenad. På kvällen träffas vi för en genomgång och utlämning av cyklar.

Radfahren in Stockholm

Dag 2: Runt Södermalm & till Djurgården ca. 15 km

Efter en god frukost börjar vi - du cirklar Södermalm, den största av alla öar i Stockholm. Halvvägs tar båten M/S Emelie dig på en kort färjetur till den gröna ön Djurgården. Där på barnmuseet Junibacken kan du upptäcka allt om Pippi Långstrump, Karlsson på taket eller Emil i Lönneberga. Alternativt, i stället för Junibacken, besöks även Skansen, Sveriges äldsta friluftsmuseum eller temaparken Grönalund. 

Lida Freizeitpark

Dag 3: Utflykt till Lida Friluftsgård ca. 20 km

Med tåg tar det ca. 20 minuter till Tullinge och efter mindre än 10 kilometer på cykel är du redan i Lida friluftsgård. Den 35 km stora ytan väntar med höghöjdsbana, Naturparkourpark, samt äventyrs vattenskidor och strand. Dessutom kan du titta på fåglar i området eller prova din färdighet i fiske. 

Södermalm

Dag 4: Södermalm

I Tantolunden parken intill hotellet finns mycket att upptäcka och utforska, till exempel minigolf, frisbee golf, beachvolleyboll och en utomhus-teater. Det grillas två gånger i veckan (torsdag kl. 10 - 17 och fredag kl. 11 - 12). Alternativt kan du boka en guidad kajak eller stå upp paddelningstur. Vid dåligt väder rekommenderas ett besök på Eriksdalsbadet - vattenparken inomhus ligger ca. 2,5 km från hotellet (ingår inte i priset). 

Wikinger-Birka

Dag 5: Båtresa till Birka Vikingastaden ca. 20 km

Kasta loss och på till vikingarna! Med cykel åker du till bryggan och fortsätter mot Birka, Sveriges första stad. Vikingabyn är en världsarvlista för UNESCO och brukade vara det viktigaste handelscentret för seglare. Din biljett omfattar inte bara båtturer, men också ingången till museet och en resa till de historiska fälten. Glöm inte badkläder! 

Stockholm

Dag 6: Hemresa eller extradagar

Efter frukosten slutar din cykelresa i Stockholm. Vi bokar gärna extradagar åt dig.