Cykelresor för förstagångsresenärer

Är du en förstagångsresenär? De här cykelresorna är riktiga klassiker och lämpar sig utmärkt som en första cykelsemester, även med hela familjen.

Bodensjön cyklister

Bodensjön

Bodensjön-cykelvägen är en av Europas mest populära cykelleder. På denna fantastiska tur kommer du att cykla ett varv runt sjön, som gränsar till Tyskland, Österrike och Schweiz. Höjdpunkterna är de medeltida städerna Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg, Lindau och festspelstaden Bregenz. Men det finns mycket mer att upptäcka såsom det vackra landskapet längs cykelvägen som ibland går förbi idylliska fruktängar, ibland glittrande sjöar eller Alpernas mäktiga siluett. Tysklands populäraste världsarv på UNESCO-listan finns också vid Bodensjön, blomsterön Mainau. Dagsetapperna genom det natursköna landskapet är inte för långa, vilket gör den här cykelresan lämplig även för förstagångsresenärer och barnfamiljer.   

Här kommer du till vår cykelsemester runt Bodensjön:

Moseldalen cyklister

Moseldalen

Cykla längs Mosel som är Rhens längsta biflod. Den slingrar sig fram från källan i Frankrike i sydostlig riktning genom sydvästra Tyskland. Moseldalens vinodlingar verkar oändliga och finns längs nästan hela floden. På denna drygt 200 km långa cykelresa följer du spåren av över 2000 år gammal romersk historia. Du cyklar genom historiska städer och pittoreska byar. Moseldalen är först och främst känd för sitt vin. Goda viner kan köpas i princip överallt. På många ställen är det gratis vinprovning för att du ska kunna välja rätt. Denna cykelresa är lämplig även för förstagångsresenären. 

Här kommer du till vår cykelsemester i Moseldalen:

Till de klassiska europeiska cykelresorna hör den längs floden Donau från Passau till Wien. Den alpina republiken tilltalar många med sina förvånansvärt plana vägar. För den som önskar är mer atletiska cykelsemestrar lika lätta att finna som avslappnade, med många pauser för simturer i de glimmande bergsbassängerna, i Österrike.

Som bästsäljaren bland Österrikes cykelresor finns Donau-resan, från Passau till Wien, med olika vägalternativ: Avslappnad eller mer utmanande, antingen på cykel eller med cykel och båt, så är landsbygden längs Donau ett paradis för cyklister. Här finns naturliga fenomen – Schlögen-loopen, Wachaus stillsamma vingårdar, det imponerande benedikterklostret vid Melk och Habsburgska monarkins före detta huvudstad – och allt detta finns att upptäcka på en cykelsemester i Österrike.

Här kommer du till vår cykelsemester längs Donau: