2020

Tysklands norra bryggerier på cykel

Få lite frisk luft och njut av ölprovningen

 Rundtur från Oldenburg

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • 2x ölprovning ingår! 
  • ca. 255 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Hör Nordsjön och bryggerier ihop? Ja det gör dom! Här finns det kända bryggeriet Jever, men även många andra ölsorter. Det flesta kombinerar inte nord med ölgårdar och humle, men ändå finns det ett antal bryggerier med bra öl! Vi bjuder in dig för att smaka på några av dessa. Förutom Jever finns bland andra ‘Ostfriesen Bräu’ och ‘Tide Beer’ som väntar på dig. Du cyklar genom ett underbart och plant landskap som är lätt för alla cyklister. Få lite frisk luft och njut av ölprovningen. 

Dag 1: Egen resa till Oldenburg

Du anländer till Oldenburg där ett välkomstmöte ges under eftermiddagen tillsammans med utdelning av cyklar (om bokat). Ta en första promenad genom staden och ta in atmosfären.

Dag 2: Oldenburg - Grossefehn ca. 60 km

Du cyklar till insjön Zwischenahner Meer och genom Ammerland innan du når Ostfriesland. Ditt första bryggeri är Ostfiesen Bräu o Bagband. Följ en guidad tur genom den frisiska ölkulturen, och njut av en kväll med inkluderad middag med en öl. 

Dag 3: Grossefehn - Carolinensiel / omgivning ca. 60 km

Du passerar staden Aurich och följer vägen till Esens. Du övernattar i Carolinensiel med sin lilla hamn eller i den nära omgivningen.

Dag 4: Carolinensiel - Jever ca. 50 km

Idag leder vägen dig längs Nordsjöns kust till Harlesiel vid floden Harles mynning, Hooksiel med sin gamla hamn och Horumersiel innan du når Jever, ditt etappmål för dagen.

Dag 5: Jever - Dangast / omgivning ca. 40 km

Idag har du tid för avkoppling. Du cyklar till Gödens Slott och vidare till Dangast. Du trampar vidare till Varel, besök “Vareler Brauhaus” och ha en fin kväll med middag och en öl (ingår). Övernattning i Dangast.

Dag 6: Dangast - Oldenburg ca. 45 km

På din sista cykeldag tar du dig tillbaka till Oldenburg via Jaderberg och Rastede. Besök slottet och dess vackra trädgård.

Dag 7: Hemresa

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.