2020

Umbrien cykelsemester

Italiens gröna och andliga hjärta

 Rundtur från Assisi

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 295 km

8
dagar

50
∅ km per dag

När du cyklar bland skyskrapor, modedistrikt, katedralen och fästningen Sforzesco kommer du märka att Milano är en stad utan floder - men byggd på vatten. Denna livliga stad ligger i hjärtat av ett utbrett nät av kanaler, det sk. navigli, vilket förbinder staden till sjöarna Maggiore och Como. Du får chansen att cykla längs dessa gamla vattenvägar, som idag är omgjorda till vackra cykelvägar, i ett varierat landskap: från den hektiska staden till den lugna landsbygden och upp till de stora sjöarna, där du äntligen kan beundra underbara Bellagio och vackra Comosjön.

Dag 1: Egen resa till Assisi

Ankomst till Assisi, den medeltida staden där Franciskus föddes.

Dag 2: Assisi - Spoleto 

Detta är den mest spännande etappen på din resa med många möjliga platser att stanna på. Den första är Spello, en stad omringad av en mur med många romerska ruiner. Sen kommer du till Foligno, känd för sina två vackra torg. Etappen slutar i Spoleto, en välbevarad medeltida by.

Dag 3: Spoleto - Todi ca. 60 km

Idag kommer du cykla bland ekar och olivträd hela vägen till Todi, en av de vackraste medeltida städerna i Italien, belägen på en kulle med utsikt över Tiberdalen.

Dag 4: Todi - Orvieto ca. 45 km

Du cyklar genom små byar belägna mitt i naturen. Under de sista kilometrarna kommer Orvieto, staden på den vita tuffklippan, att dyka upp bland de böljande kullarna. Den gotiska fasaden från Orvietos katedral är bara en av många unika monument som täcker tusentals år av historia.

Dag 5: Orvieto - Città della Pieve ca. 45 km

Dagens etapp är rätt utmanande: du cyklar över böljande kullar, men du blir väl belönad när du når ditt mål - Città della Pieve, en medeltida by som omgärdas av sin mur från 1300-talet.

Dag 6: Città della Pieve - Perugia ca. 60 km + tågresa 20 km

Du når den vackra Trasimenosjön och trampar vidare längs den norra kusten till du når Magione med sitt slott. Härifrån tar du tåget till Perugia, en härlig gammal stad som omringas av den etruskiska stadsmuren.

Dag 7: Perugia - Assisi ca. 35 km

Du kommer att korsa Tiberslätten och nå Santa Maria degli Angeli vid foten av Assisi, här kopplas många platser till Franciskus vardag. Staden kommer att förvåna dig med konst, monument och basilikan från 1200-talet.

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukost slutar din resa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.