2020

Umbrien stjärntur cykelresa

Italiens magiska landskap

 San Martino in Campo

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • ca. 240 km

7
dagar

50
∅ km per dag

Denna resa får du inte missa! I Umbrien, mer känd som Toscanas granne, upplevs vackert gula solrosor som växer högt, silverskimrande olivlundar, ljusgröna vinrankor och de medeltida byar som reser sig på bergstopparna. Den största skillnaden mellan Umbrien och Toscana är att här är det lugnare, charmigare och mer traditionellt. Njut av de många kulturella och natursköna höjdpunkter på denna underbara stjärntur. Maten i denna region är utsökt, det produceras vin och olivolja av högsta kvalitet och du hittar även den kända chokladen från Perugia här. Denna tur erbjuder dig oförglömliga upplevelser!

 

Dag 1: Egen resa till San Martino in Campo

Du får dina resedokument och tillgång till hyrcyklarna via hotellreceptionen. På kvällen kan du njuta av en välkomstdrink på solterrassen.

Dag 2: Assisi ca. 50 km

Floden Tibern är inte många kilometer bort. Du cyklar längs floddalen förbi skinande solrosor och vetefält. På håll kan du se Santa Maria degli Angeli, som är en pilgrimskyrka. Ta dig en välförtjänt paus, för efter kyrkan kommer en kortare stigning upp till Assisi. Staden är vackert belägen högt upp på kanten av berget Subasio. Slutligen cyklar du ner till Tiberdalen igen och tillbaka till ditt härliga hotell.

Dag 3: Todi ca. 50 km + transfer

Idag har du det typiska Umbriska landskapet som följeslagare på din väg mot Todi. Mellan olivlundarna bjuds du på magnifik utsikt över Tiberdalen. På våren skiner de gula blommorna från busken ärttörne och på sommaren är det solrosornas tur att glänsa. På avstånd kan du se att du är på väg till Todi. Beundra det medeltida torget medan du dricker en god  cappuccino. På kvällen tar du transferbussen tillbaka till San Martino in Campo.

Dag 4: Tur till Umbriens vin ca. 40 km

Idag cyklar du genom gyllene vetefält som bara avbryts av frodiga gröna vingårdar och silverskimrande olivlundar. Genom det mjukt böljande landskapet tar du dig från by till by. En spännande vinprovning väntar på dig på den välkända vingården Chiorri. Förutom goda viner, så kommer du får njuta av en traditionell lunch på terrassen med fantastisk utsikt över omgivningen. Bara några få kilometer till, sen är du tillbaka på hotellet.

Dag 5: Montefalco ca. 40 km + transfer

Tre kulturella höjdpunkter gör dagens tur extra intressant. Bettona reser sig majestätiskt på en kulle med sin medeltida stil och smala vägar. Fördjupa dig i Bevagna och dess uråldriga historia. Och sist men inte minst så besöker du Montefalco, en medeltida stad som omges av en mur och som har en magisk utsikt över dalen. Förutom dessa tre enastående städerna idag så är själva cykelrutten i sig helt fantastisk, den får vi inte glömma. På kvällen åker du tillbaka till hotellet med busstransfer.

Dag 6: Trasimenosjön ca. 60 km

Idag trampar du dig genom olivlundar och små Umbriska byar tills du kommer fram till Trasimenosjön. Den glittrar vackert framför dig och kommer locka dig till ett uppfriskande dopp. Njut av de vida vyerna över omgivningen, igen med de skinande fälten av solrosor och grönskande vingårdar. Unna dig en paus på en traditionell trattoria som du garanterat kommer passera på vägen och omfamnas av den italienska gästvänligheten med ett glas umbrisk grechetto. 

Dag 7: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.