Vad är så speciellt med en båt och cykelsemester?

På en Båt & Cykelsemester följer ditt boende med dig, vilket gör att du slipper packa varje dag. Du har också möjligheten att från dag till dag välja att ta en paus och stanna kvar på båten.

Detta cykelsemester-alternativ är särskilt att rekommendera om

  • Du vill ha en mer avkopplad cykelsemester  
  • Du reser med en barnfamilj och är osäker på om de mindre cyklisterna vill cykla varje dag
  • Du är osäker på om du är i tillräckligt god form eller om du vill cykla varje dag
  • Du gärna passar på att sola och slappna av i en stol på båtens soldäck när solen skiner eller om du föredrar att stanna inne och läsa när vädret är sämre.

Ytterligare en fördel med Båt & Cykelsemester är de nya möjligheter vattnet kan ge dig som planerar en semester. När du reser från ö till ö i Kroatien med båt och cykel ger det dig möjligheten att besöka flera öar vilket inte hade varit möjligt på en konventionell cykelsemester. De många möjligheterna att hoppa direkt från båten ner i det kristallklara vattnet ingår självklart i priset! Särskilt på en Båt & Cykelsemester i Kroatien kan cyklande och simmande bli perfekt kombinerade. Trots alla fördelar det medför att resa med båt bör du känna till att båtkabinernas storlek generellt sett inte är jämförbara med hotellrum. Därför bör du undvika att packa en alltför stor resväska. Alla kabiner har egen toalett och dusch. Dock, när det kommer till storlek och standard bör du vara beredd att behöva kompromissa. Trots att du har möjlighet att själv besluta vad du vill göra varje dag kan vissa aspekter som avgångstider, slusstider och förstås vädret och vindens oförutsägbara karaktär inte påverkas.   

Våra klassiska Båt & Cykelsemestrar

Med cykel och båt i Holland – Holland är cykelns och sjöfartens födelseplats. De populära och välkända flod- och kanalkryssningar Holland har att erbjuda har kombinerats med cykelsemestrar - ett helt nytt sätt att resa. De norra och södra turerna omfattar alla Nederländernas vackraste höjdpunkter. Eller varför inte resa längs med kanalerna och över Ijsselmeer på stora båtar som MS Serena.

Tillsammans med Holland är Donau-floden älskad av cykel- och båtentusiaster. Donaus cykelväg från Passau till Wien – den klassiska långa cykelturen - kan självklart också göras med cykel och båt. Här har du även möjlighet att välja olika vägar: tillsammans med den klassiska turen till Wien är en resa till Budapest också väldigt populär.