Våra året runt-destinationer för cykelresor

Skulle du vilja cykla även på vintern? Vi kan hjälpa dig fly det kalla vädret. Du skulle kunna resa till Portugal, någon ö i Medelhavet, eller någonstans längre bort som Kuba. Våra spännande året runt-destinationer är toppen, inte enbart för deras rika, naturliga mångfald och underbara cykelvägar, utan även för avkopplingen de erbjuder. Cykla utan ditt bagage i varma sydliga trakter och håll dig aktiv med Bike Sweden.

Madeira

Även kejsarinnan Sisi älskade denna ö, som ligger i Stilla havet, för sitt milda klimat. Ön är en underbar, färgrik värld av blomster, tack vare sitt vulkaniska ursprung. De skrovliga klipporna stupar djupare än havsnivån och formar kustens landskap. Besök den botaniska trädgården, lavagrottorna i São Vicente, eller njut av en snabb utförsåkning till Funchal på korgsläde.

Läs mer här: Madeira cykelresa
Researtiklar: Edith “på resa" på Madeira

Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet och karaktäriseras av den fantastiska vulkanen Etna, Europas mest aktiva vulkan. Tack vare sin centrala plats har Sicilien, sedan långt tillbaka, formats av handel och segling och det är därför det finns många grekiska tempel, romerska teatrar och bysantinska kyrkor att beundra här. Återvinn din energi efter cyklandet med traditionell, siciliansk mat. Det skulle kunna vara t.ex. pasta con la sarde eller farsu.

Läs mer här: Sicilien cykelresa

Sardinien

På våra resor i Sardinien cyklar du långt ifrån alla turister, genom orörda landskap. Njut av utsikten över det turkosa havet. Trots Sardiniens skönhet har det hittills inte blivit en plats för massturism. Omkring 1.5 miljoner invånare lever på denna näst största ö i Medelhavet. Njut av maten här, som t.ex. Carta-di-Musica-brödet, eller mängder av olika pastaspecialiteter.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill boka en Sardinien resa på booking(at)bikesweden.se. 

Cypern

På den norra delen av Karpasshalvön cyklar du genom lundar med röda vinbär, mandlar och oliver. Vikarna kommer locka dig till en simtur. Ön har varit delad mellan Turkiet och Grekland sedan 1974, men det är inget problem för resan. Tack vare handeln på bronsåldern har Cypern spelat en central, politisk roll i århundraden. Floran och faunan är väldigt specifik för Cyperns landskap, för på senare år har många nya sorters blommor upptäckts här. Famagusta, startpunkten på din resa, har varit ett viktigt centrum för handel genom historien och du kommer passera många utgrävningar.

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill boka en Cypern resa på booking(at)bikesweden.se.