Trampa igång vårkänslorna i dessa varmare trakter

Dessa cykelresor väcker garanterat dina vårkänslor! Du kan redan känna solens första, varma strålar och din cykel står redo. Står du ut att vänta längre på att vinterns sista snö ska smälta? Det gör knappast vi heller! Därför har vi förberett några varma, våriga cykelresor för dig!

Utforska Toscanas skönhet

Redan i Mars har Italien bekväma temperaturer omkring 15 grader. Därför är cykelresan längs med Toscanas kust särskilt populär på våren. Resan börjar vid det lutande tornet i Pisa och fortsätter genom fantastiska landskap. Vita sandstränder, en behaglig havsbris och doftande tallskogar är några av resans gåvor till sinnena. Resan toppas med storartade historiska och kulturella utflykter. Den här resan har verkligen något för alla!

Den flärdfulla ön Mallorca och dess enastående landskap

Om du vill uppleva sommar redan på våren kan vi varmt rekommendera en resa till Mallorca. Temperaturen kan nå upp till 17 grader i Mars och 23 grader i Maj. De som gillar stillsamma vikar, imponerande drakgrottor och charmiga små byar kommer uppskatta denna cykelresa på Mallorca. Du kommer känna en härlig doft av apelsin från alla apelsinträd. Vårt utlåtande: bortom all stökig turism är denna ö väl värd ett besök.

Avkopplad tur genom norra Italien

För dem som föredrar att stanna på fastlandet kan vi rekommendera cykelresan från Bolzano till Venedig. Norra Italiens klimat på våren är som gjort för att cykla i. På vägen kommer du se hänförande alpina landskap och väldesignade vingårdar. Vid Gardasjön, Italiens ljuvligaste sjö, kan du se surfare, sjömän och kite-surfare på det blanka vattnet. Belöna dig själv med lite utsökt, italiensk pasta och ett glas husets vin i någon av restaurangerna vid vattnet. Om man ska nämna en sak Italienarna gör bäst så är det matlagning. Eller vad tycker du?

Sportig utmaning på Madeira

Om du är ute efter en mer utmanande cykelresa är Madeiras rundtur det rätta valet för dig! På denna resa belönas din uthållighet när du cyklar längs, bitvis ojämnt väglag, med hänförande utsikt. Den blommiga ön når somriga temperaturer året runt. Du vågar kanske till och med ta ett dopp i Atlanten. Vårt råd: ta med en kamera!

Upptäck kulturella skatter i Italiens hjärta

För kulturintresserade cyklister rekommenderar vi turen från Florens till Rom. På resan utforskar du Italien med dess kulturella och historiska skatter. Det urbana landskapet i många av byarna och städerna mellan Florens och Rom har bevarats i sin ursprungliga form. Denna resa får dig att tro att du rest tillbaka i tiden. Det är fascinerande hur stor vikt romarna lade på byggnadstekniska detaljer. Eftersom alla vägar leder till Rom är det givetvis där denna resa tar slut! Rom imponerar på sina gäster med dess fantastiska arkitektur och imponerande byggnader som Colosseum.