2020

Venedig kortresa på cykel

Rundtur runt Venedigs lagun

 Rundtur från Mestre

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◎◎◎◎
  • ca. 145 km

5
dagar

50
∅ km per dag

Att cykla i denna sofistikerade del av Venedig är ett riktig nöje! Beundra de eleganta villorna i den venetianska adeln, utspridda i hela regione. Utforska det så alltid fascinerande Venedig till fots och via vatten. Promenera i charmiga Chioggia, känt som ‘Lilla Venedig’. Ta en avkopplande paus mellan bergen i den största thermalska resorten i Europa. Upptäck Paduas centrum som är hemvist för ett av Italiens äldsta universitet.

 

Dag 1: Egen resa till Mestre

Ankomst till Mestre och incheckning på ditt boende.

Dag 2: Mestre - Chioggia ca. 35 km

Du lämnar Mestre och beger dig in mot Venedig, trampandes på den 4 km långa bron ‘della Liberta’, sen till Tronchetto hamn. Härifrån tar du en färja längs Guideccakanalen till Lido. En spännande dag, där du cyklar på de två smala öarna som delar havet från lagunen: Lido med den forntida byn Malamocco, och Pellestrina med sina långa stränder.

Dag 3: Chioggia - Paduas thermalska distrikt ca. 55 km

Du trampar på längs floden Bacchiglione som förde handelsvaror in och ut från Venedig för flera århundraden sedan. Vid foten av Euganean Hills får du chansen att koppla av på ett 4**** spahotell i det största thermalska distriktet i Europa.

Dag 4: Paduas thermalska distrikt - Mestre/Venedig ca. 55 km

Längs cykelvägen efter kanalen Battaglia tar du dig genom Padua, hem till en av Italiens (och Europas) äldsta universitet. Härifrån, längs Canale Piovego, når du Stra och följer sen floden Brenta med utsikt över villorna på landsbygden som tillhörde den forntida venetianska adeln (Villa Pisani, Villa Malcontenta, Villa Widmann). Du når till slut Mestre, Venedigs fastland. Du kan välja att övernatta i Venedig med ett tillägg. Observera att det förbjudet att cykla, och även leda cykeln, i Venedig (med undantag för Piazzale Roma och tågstationen Santa Lucia).

Dag 5: Hemresa eller extradagar

Efter frukost slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.