2020

Venetianska Höjdpunkter på cykel

Vackra landskap mellan Venedig och Vicenza

 Rundtur från Venedig/Mestre

  • Dagsetapper: ◉◉◎◎◎
  • Höjdprofil: ◉◉◎◎◎
  • Bo på lyxigare hotell
  • ca. 265 km

8
dagar

45
∅ km per dag

Laguner och sandstränder, foten av Alperna och de mjuka kullarna i Monti Berici och Euganean Hills och gröna flodstränder längs Adige och Sile. Landskapen är enormt varierande på denna resa genom Venetien! Kulturella höjdpunkter som lagunstaden Venedig, Vicenza och Bassano del Grappa med sin kända medeltida bro av trä (Ponte Vecchio). Däremellan passerar du pittoreska små byar och städer, och druvor i massor kända för bland annat Prosecco som pressas här. Av denna fascinerande blandning som allt ansluts av fina cykelvägar, så har vi skapat denna oförglömliga cykelresa för dig.

 

Dag 1: Egen resa till Venedig / Mestre

Idag har du chansen att utforska vackra Venedig, som ligger 20 minuter från ditt hotell och kan enkelt nås via lokaltrafiken.

Dag 2: Mestre / Venedig - Chioggia ca. 35 km

Dagen börjar med ett informationsmöte och utlämning av cyklar. Sen cyklar du via cykelvägen över bron Ponte della Libertà till Venedig. En färjetur tar dig till Lido där du fortsätter via Pellestrina med sin magiska utsikt över havet till Chioggia, en lugn liten stad som påminner om sin fiskekultur och bjuder in dig att stanna på en av de typiska fiskrestaurangerna.

Dag 3: Chioggia - Abano Terme ca. 55 km

Njut lite till av den venetianska lagunen innan du beger dig iväg på dagens etapp. Idag går stora delar av vägen efter floden Bacchigliones antika rutt som en gång användes av lastfartyg, så kallade “burci”. Sen kommer du fram till ditt dagsmål Abano Terme, som är känt för sina varma källor. Hotellet har en vacker varmvattenpool att njuta av efter en dag på cykel. 

Dag 4: Abano Terme - Vicenza ca. 35 km + tågresa

Du följer även idag floden Bacchiglione. Genom grönskande fält visar den dig vägen till Vicenza, staden som den medeltida stjärnarkitekten Palladio gjorde världsberömd. Stadsbilden präglas än idag av många gårdar och slott ritade av Palladio. Han sista verk, teatern ‘Teatro Olimpico’, och vackra Palladiana Basilica är ett måste för varje besökare! Ta en cappuccino och njut av den ståtliga omgivningen. 

Dag 5: Vicenza - Bassano del Grappa ca. 40 km

Du lämnar Vicenza och cyklar efter fina vägar mot Marostica, som är känd för slottet och det stora schackbrädet i sten mitt på torget. Nu närmar du dig Bassano del Grappa med sin träbeklädda bro och berömda konjak, grappa. På Poli Grappa museet väntar en liten grappaprovning. 

Dag 6: Bassano del Grappa - Treviso ca. 55 km

Dagen börjar med cykling uppför några små kullar, och sen återstår bara klättringen till Asolo. Denna idylliska by med romerskt ursprung inbjuder dig till en första välförtjänt paus. Sen är det dags att cykla nedför och in i regionen som tillhör den världskända Proseccon, och vidare till Treviso med sina många sevärdheter.

Dag 7: Treviso - Venedig / Mestre ca. 45 km

Floden Sile leder dig till Casale, och nu är du inte långt ifrån där du började din resa. Ditt boende är beläget på fastlandet strax innan Venedig, med en utmärkt bussförbindelse in till lagunstaden. Inte långt från Markusplatsen kan du se fram emot en liten vinprovning, som en härlig avslutning på din resa. 

Dag 8: Hemresa eller extradagar 

Efter frukosten slutar din cykelresa. Vi bokar gärna extradagar åt dig.